top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Τι είναι ο προϋπολογισμός πωλήσεων και διοικητικών εξόδων;


Ο προϋπολογισμός δαπανών των τμημάτων πώλησης και Διοίκησης αποτελείται από τους προϋπολογισμούς όλων των μη κατασκευαστικών - παραγωγικών τμημάτων. Συνολικά, αυτός ο προϋπολογισμός μπορεί να συναγωνιστεί το μέγεθος του προϋπολογισμού παραγωγής, και γι' αυτό αξίζει ιδιαίτερης προσοχής.


Ο προϋπολογισμός συνήθως παρουσιάζεται είτε σε μηνιαία είτε σε τριμηνιαία μορφή. Μπορεί επίσης να χωριστεί σε τμήματα για ξεχωριστό προϋπολογισμό πωλήσεων και μάρκετινγκ και ξεχωριστό προϋπολογισμό διαχείρισης.


Οι πληροφορίες σε αυτόν τον προϋπολογισμό δεν προέρχονται άμεσα από άλλους προϋπολογισμούς. Αντίθετα, ο Οικονομικός Διευθυντής χρησιμοποιεί το γενικό επίπεδο εταιρικής δραστηριότητας για να καθορίσει το κατάλληλο επίπεδο δαπανών.


Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανάλυση κοστολόγησης βάσει δραστηριότητας για να προσδιοριστεί ποιες δραστηριότητες είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερο ή λιγότερο καθώς αλλάζουν τα επίπεδα πωλήσεων και οι κεφαλαιουχικές δαπάνες. Ενδέχεται επίσης να υπάρχει κάποια επίδραση των πράξεων συμφόρησης στο ύψος των δαπανών σε αυτόν τον προϋπολογισμό (ειδικά εάν το σημείο συμφόρησης βρίσκεται στο τμήμα πωλήσεων). Κατά τη δημιουργία αυτού του προϋπολογισμού, είναι χρήσιμο να προσδιοριστούν τα επίπεδα δαπανών ώστε να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό.


Παρόλα αυτά είναι πολύ συνηθισμένο να συνάγονται τα ποσά στον προϋπολογισμό των πωλήσεων και των διοικητικών εξόδων με αυξητικό προϋπολογισμό, πράγμα που σημαίνει ότι τα ποσά που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό βασίζονται στον πιο πρόσφατο προϋπολογισμό ή στα πιο πρόσφατα πραγματικά αποτελέσματα. Αυτός δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία προϋπολογισμών, καθώς τείνει να διαιωνίζει τα υπάρχοντα πρότυπα δαπανών και επιτρέπει στους διαχειριστές να διατηρήσουν την πλεονάζουσα χρηματοδότηση.


Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι ένας απλός τρόπος για να δημιουργηθεί ένας προϋπολογισμός, είναι η πιο κοινή μέθοδος, ειδικά σε εταιρείες που δεν βρίσκονται υπό σημαντική ανταγωνιστική πίεση για μείωση του κόστους.


Τέλος δεν είναι σύνηθες να συμπεριληφθεί ο υπολογισμός των αναγκών σε χρηματικά διαθέσιμα ως μέρος αυτού του προϋπολογισμού. Αντίθετα, οι απαιτήσεις για αυτά υπολογίζονται για όλα τα έσοδα και τις δαπάνες μιας επιχείρησης στο σύνολό της και στη συνέχεια συνοψίζονται σε ξεχωριστή σελίδα του προϋπολογισμού.

13 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page