top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Επιχειρήσεις και Αποδεκτά επιχειρηματικά πρότυπα. Μέρος Γ’


Η απόλυτη τεχνολογική εξέλιξη της Οικονομίας διεθνώς επιβάλλει την πραγματοποίηση μιας σειράς γεγονότων που οδηγούν στο ασφαλές συμπέρασμα πως εφόσον γίνεται αναφορά σε Αποδεκτά επιχειρηματικά πρότυπα ενιαία διεθνώς, αυτά πρέπει να διασφαλίζουν πρωτίστως την ποιότητα των δεδομένων και συμπερασμάτων που εξάγονται από αυτά.


Σε συνέχεια εάν θελήσουμε να αναφέρουμε έννοιες όπως Οικονομική Ανάπτυξη και την πορεία ειδικά της Ελλάδας συ σχετιζόμενη με τις προηγμένες Οικονομικά χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, τότε αυτόματα καταλήγουμε να αποδεχτούμε πως τα λειτουργικά σημεία των επιχειρηματικών προτύπων είναι εκείνα τα οποία σκιαγραφούν την επικείμενη ανάπτυξη.


Πραγματοποιώντας μια υπόθεση εργασίας τι θα συμβεί σε κατοχύρωση των πρότυπων επιχειρηματικών προτύπων και στη λειτουργία της Αγοράς, τότε έμμεσα θα έχουμε λάβει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα αναφορικά με την ικανότητα της αγοράς να αντεπεξέρχεται σε εναλλακτικές λύσεις όταν η Οικονομία και οι Δείκτες παρουσιάζουν σημαντική πτώση καθώς και τον τρόπο της αλληλεπίδρασης των Οικονομικών Οντοτήτων στις διακυμάνσεις του Πληθωρισμού.


Το επιχειρηματικό πρότυπο οφείλει να λειτουργήσει ως μια ενιαία διεθνή στρατηγική προσέγγιση η οποία καλλιεργεί οικονομική και ηθική κουλτούρα στους Οργανισμούς και στις Οικονομικές οντότητες, και παράλληλα αλλάζει δραστικά και αμετάκλητα τον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτοί η Οικονομική πραγματικότητα και οι όροι όπως Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Βιωσιμότητα.


Στην πραγματικότητα η Ποιότητα ενός αποδεκτού επιχειρηματικού προτύπου εφαρμόζει τεχνικές και έννοιες που έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη νέων προσεγγίσεων στην εξήγηση των οικονομικών δεδομένων και αλλάζει ολότελα τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων που λειτουργούν σε οργανισμούς και επιχειρήσεις.


Είναι δηλαδή μια καινοτόμος Διοικητική Διεργασία, της οποίας ο αντικειμενικός στόχος είναι η αφοσίωση της Επιχειρησιακής Οικονομίας στον άνθρωπο, καθώς έχει ως θεμέλιο τη στόχευση στην αποτελεσματικότητα και επιδρά καταλυτικά στην ανθρώπινη ψυχολογία και μεταφράζεται σε συνέχεια σε κέρδη και επενδύσεις.


Το αποδεκτό επιχειρηματικό πρότυπο λοιπόν, καθορίζει ιεραρχικά τις Διοικήσεις, θέτει στόχους και πλάνα και κυρίως αναγνωρίζει επιτεύγματα της Οικονομίας ως ένα ενιαίο σύνολο που επηρεάζει το σύνολο του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Σαφέστατα η δημιουργία και η εξέταση των Οικονομικών καταστάσεων που πλέον θα βασίζονται σε ένα ενιαίο πρότυπο, ισχυρό λόγο έχει η Εταιρική παιδεία, και με ποιόν τρόπο αυτή τελικά επηρεάζει σύνολο οικονομικών – επιχειρήσεων και των στελεχών.


Με τον όρο παιδεία σε μια Εταιρεία ή ένα Οργανισμό ονομάζουμε το σύνολο των ενεργειών και των Αξιών που συνδέεται με το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται είτε αυτό είναι Οικονομικό – Λογιστικό – Φορολογικό και κατόπιν πως αυτό μεταφράζεται σε επενδύσεις και στη Βιωσιμότητα.


Έτσι λοιπόν με το Γ’ μέρος να ολοκληρώνεται, η δημιουργία ενός αποδεκτού διεθνώς επιχειρηματικού προτύπου συγκεντρώνεται στην Εταιρική Παιδεία των επιχειρήσεων και στην Οικονομική Κουλτούρα της διεθνούς Οικονομικής Πραγματικότητας.


Τι σημαίνει λοιπόν το παραπάνω; Δημιουργείται σωστή Οικονομία, σωστή Ανάπτυξη και Επενδύσεις ενώ παράλληλα εμείς επενδύουμε στην Προσωπικότητα, στις Ικανότητες και στα Χαρακτηριστικά των ανθρώπων που αποτελούν την Οικονομία και την Επιχειρηματικότητα.


Γεώργιος Εγγλεζάκης CEO Plan of Business

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page