top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Κερδοφορία και Ανάπτυξη. Τι είναι πιο σημαντικό για την επιχείρηση.


Μια επιχείρηση για να θεωρηθεί πετυχημένη είναι πολύ σημαντικό για αυτή να έχει απόδοση και ανάπτυξη.  Αυτό την κάνει σαφώς ελκυστική σε επενδυτές και αναλυτές.

Η κερδοφορία είναι, βεβαίως, ζωτικής σημασίας για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Τα καθαρά κέρδη της επιχείρησης είναι τα έσοδα αφού αφαιρεθούν όλα εκείνα τα έξοδα που συσχετίζονται με την παραγωγή, την πώληση καθώς και την κατασκευή και φυσικά ανάλογα με την ιδιομορφία που παρουσιάζει η κάθε επιχείρηση.  Το κέρδος  πηγαίνει απευθείας στους ιδιοκτήτες μιας εταιρείας είτε στους μετόχους, είτε επανεπενδύεται στην εταιρεία. 


Γίνεται σαφές ότι το κέρδος είναι ο πρωταρχικός στόχος για κάθε επιχείρηση και εφόσον μια επιχείρηση δεν έχει αρχικά επενδυτές η εξωτερική χρηματοδότηση αυτόματα τα κέρδη θεωρούνται κεφάλαιο της επιχείρησης. Χωρίς επαρκή κεφάλαια ή οι οικονομικούς πόρους  η επιχειρηματική αποτυχία είναι σχεδόν βέβαιη. Το δεδομένο είναι ότι καμία επιχείρηση δεν μπορεί να επιβιώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς κέρδος. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η μέτρηση της αποδοτικότητας μιας επιχείρησης, τόσο για το παρόν και το μέλλον, είναι κρίσιμης σημασίας για την αξιολόγηση της επιχείρησης.


Παρά το γεγονός ότι η χρηματοδότηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στηρίξει οικονομικά μια επιχείρηση για ένα ορισμένο χρόνο, είναι τελικά μια ευθύνη, και όχι ένα περιουσιακό στοιχείο. Αυτό μας δείχνει μια κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων που παρουσιάζει όχι μόνο την κερδοφορία της επιχείρησης αλλά και του κόστους / εξόδων του κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, συνήθως κατά τη διάρκεια ενός έτους. Για τον υπολογισμό της κερδοφορίας, η κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός δείκτη αποδοτικότητας.


Το να εστιαστεί η επιχείρηση στην αύξηση των κερδών κατά την έναρξη της είναι κάτι που θεωρείται απαραίτητο. Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη της αγοράς και των πωλήσεων είτε προϊόντων ή υπηρεσιών είναι το μέσο για την επίτευξη αυτού της αρχικής κερδοφορίας. Ανάπτυξη για μια επιχείρηση είναι ουσιαστικά η επέκταση, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να μεγαλώνει, αυξάνοντας το αγοραστικό της πεδίο με αποτέλεσμα να καταστεί πιο κερδοφόρα.


Η μέτρηση της ανάπτυξης είναι δυνατόν να γίνει κοιτάζοντας ένα αριθμό σχετικών στατιστικών στοιχείων, όπως είναι οι συνολικές πωλήσεις, τον αριθμό των υπαλλήλων, το μερίδιο αγοράς και τον κύκλο εργασιών. Η συσχέτιση της κερδοφορίας και ανάπτυξης καταδεικνύεται από το γεγονός ότι μια βασική αρχή λειτουργίας είναι ότι η ανάπτυξη μπορεί να εκτιμηθεί καλύτερα εξετάζοντας τα κέρδη και τις συνολικές πωλήσεις.


Παρόλο που μια επιχείρηση παρουσιάζει κερδοφορία  θα πρέπει πάντα να διερευνώνται  ευκαιρίες για ανάπτυξη, δεδομένου ότι αυτό προσφέρει ευκαιρίες για μεγαλύτερη συνολική κερδοφορία. Γνωρίζοντας κάθε φορά την παρούσα κατάσταση της κάθε επιχείρησης , μπορούμε να δημιουργήσουμε μια επιτυχημένη στρατηγική ανάπτυξης.


Κερδοφορία και ανάπτυξη αλληλοσυνδέονται όσον αφορά στην επιχειρηματική επιτυχία. Κέρδος είναι το κλειδί για την βασική οικονομική επιβίωση ως εταιρική οντότητα, ενώ η ανάπτυξη είναι το κλειδί για να επωφεληθεί η επιχείρηση και να έχει μακροπρόθεσμη επιτυχία.

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page