top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Επιμονή στην ίδια τακτική ή αλλαγή κατεύθυνσης; Μια Οικονομική εποχή ξεκίνησε


Ενώ οι εξελίξεις καθημερινά είναι ραγδαίες σε θέματα γεωπολιτικής, οικονομίας καθώς και εντός της ίδιας της κοινωνίας, είναι σημαντικό να αναδειχθεί ένα νέο μοντέλο μεγέθυνσης της παγκόσμιας Οικονομίας.


Ένα μοντέλο που σαφέστατα θα επηρεάζει τις σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων, των επιχειρηματιών και τις σχέσεις τους με το Κράτος.


Ξεκινώντας θέτουμε πως στη νέα οικονομική εποχή ήδη έχουν παρουσιαστεί τα ορόσημά της τα οποία εμπεριέχονται εντός των πραγματικών δεδομένων στην Παγκόσμια Οικονομία. Έτσι, η βασική γραμμή αυτή την στιγμή μας παρουσιάζει ένα ρυθμό προσέλκυσης κεφαλαίων και δοκιμής του χρόνου ζωής του νέου μοντέλου οικονομίας, που θεωρούνται και τα 2 θεμέλια ενός νέου συστήματος που ήδη καταγράφει τις διεθνείς αντιδράσεις και ενσωματώσεις σε αυτό.


Όταν καλείται ο καθένας να ασχοληθεί με ένα εύρος υποθέσεων και προβλέψεων στην Οικονομία, αντιλαμβάνεται πως οφείλει να λάβει υπόψη του την σημασία της ικανότητας προσέλκυσης κεφαλαίων και συγκεκριμένα της δημιουργίας ενός νέου περιεχομένου και με ποιον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό.


Αυτό μας φανερώνει πως ήδη η δοκιμή της νέας οικονομικής εποχής παρουσιάζει και υψηλό ρίσκο υπόθεσης και συγκεκριμένα πώς μπορεί με την βασική αυτή γραμμή να δημιουργήσει μια νέα κατεύθυνση.


Το κυριότερο ορόσημο που σήμερα παρατηρούμε είναι εκείνο του συντονισμού όλων των οικονομικών κέντρων καθώς του τρόπου με τον οποίο στοχεύουν στο μοντέλο μεγέθυνσης της παγκόσμιας οικονομίας και παγκόσμιας επιχειρηματικότητας.


Αυτό προϋποθέτει ένα πρωτόγνωρο μηχανισμό ενεργοποίησης πόρων της οικονομίας και θα θεωρηθεί αποτυχημένο μόνο εάν ο νέος σχεδιασμός δεν καταφέρει αυτή την εκ βάθους ενεργοποίηση.


Η εφαρμογή πολλών και ξαφνικών αλλαγών στην Οικονομία μεταφράζεται πάντα σε αριθμητικά αποτελέσματα και στην απόδοση του μοντέλου.


Σήμερα, ενώ ήδη έχουμε βιώσει οικονομικούς κύκλους και εποχές οφείλει η παγκόσμια οικονομία να συμβάλλει σε ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο. Το οποίο δημιουργεί ορίζοντες και κυρίως διαμορφώνει πραγματικότητα εάν μεταβληθούν τα κίνητρά του οικονομικού – επιχειρηματικού μοντέλου.


Κυρίως η νέα οικονομική εποχή καλείται να μεταφράσει συμπεριφορές και να εξηγήσει μετά από την συγκέντρωση δεδομένων εάν είναι τελικά σημαντικό να αλλάζουμε σχεδιασμούς.


Η ανάλυση της οικονομίας σήμερα αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά εργαλεία που φανερώνει εάν η οικονομία που διαμορφώνεται έχει σωστή εκκίνηση. Εάν είναι συνεργατική, σοβαρά προσανατολισμένη και πειθαρχημένη.


Η ανάπτυξη της οφείλει να ακολουθήσει μια μεν αυστηρή γραμμή αλλά ευέλικτη που εστιάζει στον ιδανικό προγραμματισμό των συντελεστών της.


Μια οικονομική εποχή ξεκίνησε. Ο χρόνος διάρκειας εξαρτάται εάν έχει το χαρακτηριστικό της ευέλικτης ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που άμεσα αλλάζει κατευθύνσεις, αντιδρά εύκολα και παραδίδει συνεχώς νέα χαρακτηριστικά.


Πάντα θα υπάρχει εντός της Οικονομίας η Πληροφορία που δείχνει την τάση για βελτίωση. Την διακρίνουμε σήμερα;


Γιώργος Εγγλεζάκης

CEO Plan of Business

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page