top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Σχεδιασμός και Επιχειρήσεις. Η επόμενη εποχή.


Σε μια εποχή που οι συνθήκες επιβάλλουν δραστικές αποφάσεις σε θέματα οικονομίας και λειτουργίας της επιχειρηματικότητας, η ποιοτική διοίκηση των οργανισμών και των επιχειρήσεων βασίζεται στον σωστό σχεδιασμό και στη σωστή εκτέλεση.


Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικός ο σχεδιασμός σήμερα; Αν θέσουμε ότι στόχος ενός σχεδίου είναι να προβάλλει και να επιτυγχάνει αντικειμενικούς στόχους, τότε διακρίνουμε ότι το κόστος δημιουργίας του είναι ελάχιστο μπροστά στα θετικά αποτελέσματα που αυτός αποφέρει.


Άλλωστε στον κύκλο ζωής των επιχειρήσεων, οι αποφάσεις και οι κινήσεις λειτουργούν αναλογικά σύμφωνα με εκείνες τις αδυναμίες που καλούνται να διορθώσουν. Αυτό γίνεται φανερό σήμερα περισσότερο εξαιτίας ενός αυξανόμενου πληθωρισμού στην Διεθνή οικονομία, γεγονός που καλεί τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις εξελίξεις.


Η Διαρθρωτική δράση καθώς και η διόρθωση στρατηγικών αποτελούν και οι δυο στάδια που μπορεί να δημιουργήσουν νεωτεριστικά αποτελέσματα σε μια οικονομία και αγορά που αλλάζει. Αυτό φυσικά δημιουργεί κόστος για τις επιχειρήσεις, το οποίο αντισταθμίζεται με τον σαφή καθορισμό στόχων και επιδιώξεων.


Αυτό που κάνει έναν σχεδιασμό σήμερα λειτουργικό και αποτελεσματικό είναι ακριβώς να μπορεί να καταστήσει την επιχείρηση βιώσιμη την επόμενη μέρα, επόμενη μέρα που η πανδημία του Covid-19 θα παραμένει εδώ.


Για αυτό τον λόγο η απόσυρση λειτουργιών που έως εχθές ήταν δαπανηρές επιβάλλεται όχι μόνο για τις επιχειρήσεις αλλά σε όλη του λειτουργία του συστήματος. Αυτό καθιστά την δημιουργία ενός σταδιακά εξελιγμένου μοντέλου λειτουργίας που καλείται να μην παρερμηνεύει στόχους.


Το μεγάλο έργο που καλείται σήμερα να εκτελέσει η επιχειρηματικότητα είναι εκείνο που απλά προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες του αύριο. Η αδυναμία στόχων μέσα από αντικρουόμενες αποφάσεις καθιστούν ένα πλαίσιο αυστηρό και δυσκίνητο και παράλληλα εμπόδιο σε κάθε εξέλιξη.


Το πρώτο βήμα είναι η αναγνώριση του λεπτού σημείου μεταξύ της οικονομίας, αγοράς και επιχειρηματικότητας και κοινωνίας. Η εμπειρία δείχνει ότι τα σημαντικότερα επιτεύγματα του επιχειρηματικού κόσμου και της οικονομίας ήρθαν από σαφή σχεδιασμό αποτυπώνοντας αντικειμενικούς στόχους ως προεκτάσεις αποδεδειγμένων εννοιών.


Αντικειμενικός στόχος στην Νέα Εποχή είναι αυτός δυιλίζει την πληροφορία, δεν δρα αποσπασματικά και τέλος βασίζεται και ανταγωνίζεται τα Διεθνή επιχειρηματικά μοντέλα.

Έτσι εάν θελήσουμε τέλος να οραματιστούμε μια Νέα επιχειρηματικότητα θα πρέπει να βασιστούμε σε έναν ποιοτικό σχεδιασμό, ο οποίος θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα του σήμερα και του χθες με την λογική της κορυφής.


Γιώργος Εγγλεζάκης CEO Plan of Business

33 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page