top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Οικονομία και Επιχειρηματικός κύκλος


Με τον όρο επιχειρηματικό κύκλο ονομάζουμε την συνεχιζόμενη διακύμανση στο γενικότερο επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας.


Σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης επόμενο είναι να υπάρχουν πτυχές της οικονομίας που καθορίζουν το εισόδημα και την απασχόληση, που υπολογίζονται βάσει δεικτών , οι δε τιμές μειώνονται σε περίοδο ύφεσης της οικονομίας με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.


Το μέγεθος της επέκτασης αυτών των διακυμάνσεων της οικονομίας σε έναν επιχειρηματικό κύκλο υπολογίζεται από το χαμηλότερο σημείο στον προηγούμενο κύκλο προς το υψηλότερο σημείο στον επόμενο κύκλο. Αντίστροφα, συμβαίνει όταν η οικονομία εισέρχεται σε ύφεση.


Η τάση της οικονομίας είναι η επέκταση η οποία οφείλεται σε παράγοντες αύξησης πληθυσμού , παραγωγικότητας μέσω επενδύσεων , ενώ έχουν προηγηθεί όλες εκείνες οι πολιτικές που συμβάλλουν στην παροχή κινήτρων και ασφάλειας , σημαντικός παράγοντας ωστόσο επισημαίνεται πως είναι το διεθνές εμπόριο που επιφέρει έσοδα στο Κράτος και ευημερία στην κοινωνία.


Ο επιχειρηματικός κύκλος είναι ο οικονομικός κύκλος και η κάθε επιχειρηματική μονάδα καλείται να ανταποκρίνεται στις μεταβολές.

11 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page