top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η αξία της επιχειρησιακής Οικονομίας


Είναι δεδομένο πως η αξία και η ποιότητα της Οικονομίας εντός μιας επιχείρησης είναι εκείνες που θεωρούνται ως πρώτα βήματα ενός σωστά δομημένου σχεδιασμού στην ολότητα των λειτουργιών μιας επιχείρησης.


Επίσης, δεχόμαστε πως η εποχή της Καινοτομίας είναι εδώ και σίγουρα διαφορετικής νοοτροπίας και περιεχομένου από κάθε άλλη φορά, τότε σίγουρα μπορούμε να θέσουμε στο τραπέζι διαβουλεύσεων τις βασικές οργανωτικές δομές και αντικειμενικούς στόχους μιας τελείως διαφορετικής επιχειρηματικής πραγματικότητας.


Η επίτευξη του στόχου για ισορροπημένη και με τάσεις ανάπτυξης επιχειρησιακής οικονομίας, αποτελεί και το στοιχείο που θα καθορίσει τα πρότυπα των επιχειρήσεων που πρέπει να εφαρμοστούν σε μια περίοδο που όλοι βλέπουμε πως η αναγνώριση της Ηθικής επιχειρηματικότητας είναι και σκοπός.


Οι διαδικασίες όμως της Οικονομίας σήμερα δεν επιτρέπουν στην ολότητα να εφαρμοστεί επιχειρησιακή Οικονομία με την μορφή αυτή και να εξάγεται στην Ευρώπη και στην Αμερική.

Ο ποιοτικός παρόλα αυτά σχεδιασμός της οργάνωσης και της εκτέλεσης λειτουργιών εντός μιας επιχείρησης οφείλει να ανταποκριθεί στην αξία που η επιχείρηση παρέχει στην Οικονομία, στην κοινωνία και εν τέλει στον πελάτη της.


Έτσι, εάν διερευνήσουμε εις βάθος τις απόψεις γύρω από το θέμα με ποιον τρόπο οι Ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να ενσωματώσουν πρότυπα Ευρωπαϊκά και μη, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την μέτρηση της ποιότητας ανταγωνισμού της Ελληνικής Οικονομίας, και σε αυτό το σημείο πολλά μπορούν να ειπωθούν.


Η δημιουργία ενός προτύπου σχεδιασμού και οργάνωσης αποτελεί μέρος και παράλληλα την ουσία μιας ολόκληρης παγκόσμιας αγοράς η οποία καθορίζει παραγωγή και κυρίως καθορίζει τα επίπεδα οικονομιών.


Έτσι είναι σωστό να δεχτούμε πως η οργάνωση σήμερα των επιχειρήσεων και η λειτουργία τους με σκοπό να επιτύχουν ισορροπία στην εσωτερική τους Οικονομία, περνάει μέσα από την επεξεργασία δεδομένων που αυτά παρουσιάζουν μια ευρύτερη αλλαγή νοοτροπίας στο Διεθνές επιχειρείν.


Αν δεχτούμε πως οφείλουμε να μετέχουμε στο σχεδιασμό ενός προτύπου τότε σίγουρα έχουμε κάνει και το βήμα εφαρμογής του. Η καλή οργάνωση διασφαλίζει και την ευθύνη, και σίγουρα τέλος θεωρείται βασική για συμφωνίες και ανάπτυξη.


Το ιστορικό πρόβλημα είναι εδώ. Η λύση είναι όμως εντός του προβλήματος.


Γιώργος Εγγλεζάκης CEO Plan of Business

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page