top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Επιχειρηματίες, Επιχείρηση και Νέα Οικονομία


Ζούμε σε ένα περιβάλλον το οποίο ξετυλίγεται με ταχείς ρυθμούς μπροστά μας. Είναι ήδη δεδομένο πως οι αλλαγές αυτές εστιάζονται στην νέα φάση της Οικονομικής παγκοσμιοποίησης, όπου οι επιχειρήσεις καλούνται να λάβουν μια νέα υπόσταση καθώς και ένα νέο σκοπό.


Αρχικά και πάνω σε αυτή την παραδοχή αποδεχόμαστε ότι οι επιχειρηματίες βρίσκονται παντού. Δεν χρειάζεται κανείς να αμφιβάλλει για αυτό, καθώς ο ρόλος τους στην Οικονομία και στα Οικονομικά γεγονότα ήταν και θα είναι πάντοτε καθοριστικός για την πορεία της ίδιας της Κοινωνίας και φυσικά του Κράτους.


Η επιχείρηση είναι ένας ανθρώπινος θεσμός, δημιουργεί, καινοτομεί και εστιάζεται σε μεθόδους ώστε να επιτύχει τον σκοπό της. Ο οποίος είναι να αποδώσει τα μέγιστα στους συντελεστές της με σαφή προέκταση την ευθύνη που έχουν έναντι στην Κοινωνία.


Αν εστιάσουμε σε αυτό, τότε εστιάζουμε στην βασική ουσία της επιχείρησης, η οποία είναι το Management. Η επιχείρηση και κάθε επιχείρηση για να μπορέσει να λειτουργήσει στο σημερινό περιβάλλον χρειάζεται ένα νέο τύπο Management. Τύπο που θα μπορέσει να καταστήσει την επιχείρηση να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση.


Τι σημαίνει εδώ όμως η έννοια επιχειρηματίας; Είναι ένας τίτλος. Τίτλος που σημαίνει καινοτομία και ανάπτυξη. Έτσι ο σκοπός κάθε επιχειρηματία και κάθε επιχείρησης είναι να μαθαίνει με ποιον τρόπο μπορεί να δημιουργήσει ένα βιώσιμο περιβάλλον για να λειτουργεί.


Είναι φανερό πως οι νέες συνθήκες της διεθνούς οικονομίας οφείλουν να εστιάσουν σε αυτό ακριβώς. Δηλαδή να δημιουργήσουν εκείνες τις συνθήκες στις οποίες κάθε επιχειρηματίας να μπορεί να δοκιμάζει και να εξάγει κάθε στοιχείο που ενσωματώνεται στην επιχείρησή του.


Σήμερα η ουσία της επιχειρηματικότητας αλλάζει. Καλείται να χτίσει, να αποτιμήσεις πολιτικές και να μάθει από την ίδια. Η δραστηριότητα κάθε επιχείρησης είναι να μετατρέπει τις οικονομικές πολιτικές ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του συνόλου.


Και εδώ ακριβώς είναι η ανατροπή των όσων γνωρίζαμε έως τώρα. Η επιχειρηματικότητα καλείται να κρίνει, και μέσα από την κρίση να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Νέους τύπους επιχειρηματικότητας καθώς και νέα μοντέλα αποτίμησής της.


Ωστόσο, κάθε ιδέα συνήθως αποτυγχάνει στην πράξη. Το πρώτο πρόβλημα εστιάζεται ακριβώς με ποια οπτική γωνία εξετάζεται η Οικονομία. Είναι σωστό να περιμένουμε την έναρξη των αλλαγών για να μπορέσουμε να προσαρμοστούμε ; Η είναι σωστό να εξετάσουμε την νέα επιχειρηματική μέθοδο του Management;


Ο κόσμος αλλάζει, έτσι αλλάζει και η φύση των Οικονομικών εγχειρημάτων. Απαιτείται η πολύτιμη γνώση εκείνων των ανθρώπων που τολμούν, που δημιουργούν το μέλλον και κυρίως φροντίζουν το γενικό καλό.


Η επιχειρηματικότητα είναι μια αυστηρή διαδικασία και η εξάντληση της αυστηρότητας γεννάται όταν πλέον απαιτείται αλλαγή κατεύθυνσης, νέα οργανογράμματα και Λιτή ανάπτυξη.


Γιώργος Εγγλεζάκης

Ceo Plan of Business


5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page