top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Επενδύσεις & Πρόβλεψη



Οι επενδύσεις έχουν άμεση σχέση με την οικονομική ανάπτυξη καθώς και την γενικότερη συμπεριφορά των επιχειρήσεων σε συνάρτηση με το καταναλωτικό κοινό και την οικονομική δύναμή του.


Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε σε επενδύσεις πάντα θα πρέπει να υπολογίζουμε συνθήκες στην οικονομία οι οποίες είναι ικανές να μεταβάλλουν όλο το οικονομικό περιβάλλον είτε θετικά είτε αρνητικά.


Οι συνθήκες αυτές θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε κάθε οικονομικό σχεδιασμό καθώς οι οικονομικές προβλέψεις των επιχειρήσεων αναφέρονται στα προσδοκώμενα αποτελέσματα της κάθε επένδυσης.


Η επιχείρηση για να μπορεί να πραγματοποιεί επενδύσεις θα πρέπει αρχικά να έχει ως δεδομένα στην οικονομική ανάλυση των αποτελεσμάτων χρήσης : 1. Υψηλό EBIDTA 2. Υψηλό EBIT 3. Έξοδα λειτουργικής δραστηριότητας συναφή με το κόστος πωληθέντων σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.


Εκτός των 3 σημείων επίσης η κάθε επιχείρηση θα πρέπει να υπολογίζει ρεαλιστικά το ύψος των Τόκων των ήδη υφιστάμενων δανείων καθώς και του δανείου το οποίο θα στηρίξει την επένδυση.


Η απόδοση της κάθε επένδυσης θα πρέπει να έχει εμφανή αποτελέσματα στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσης και στα Ολικά αποτελέσματα.


Όταν μια επιχείρηση επιχειρεί να δανειοδοτηθεί με επενδυτικό δάνειο θα πρέπει να λάβει επίσης σοβαρά υπόψη της την Οικονομική μόχλευση, η οποία στην ουσία είναι η τιμή που μας δείχνει κατά πόσο μια επιχείρηση μπορεί να βασιστεί στα οικονομικά της στοιχεία για την αποπληρωμή χωρίς να επηρεαστεί από έξωθεν παράγοντες.


Στην ουσία η επένδυση έχει άμεση σχέση με τον Οικονομικό σχεδιασμό. Και το σωστό είναι η επιχείρηση να επενδύει έχοντας πάντα κατά στο πλάνο της οικονομικούς κινδύνους.


Γεώργιος Εγγλεζάκης CEO Plan of Business Το παρόν δεν επέχει θέση συμβουλευτικής

15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page