top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Τα Διεθνή Πρότυπα και η Ελληνική επιχειρηματικότητα


Σε ένα επιχειρηματικό διεθνές περιβάλλον που μεταβάλλεται και προκαλεί από μόνο του εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα σχέσεων μεταξύ των χωρών, ο σχεδιασμός ενός προτύπου που η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει, αποτελεί το μείζον σήμερα ζήτημα.


Οι διαδικασίες που έχουν εφαρμοστεί έως σήμερα εσωτερικά στις επιχειρήσεις έχουν αποδειχθεί πως επιβάλλεται πλέον η ανάγκη καλύτερης ανταπόκρισης και αποτελεσματικότητας στις εξελίξεις.


Άλλωστε, σύμφωνα με τα Διεθνή πρότυπα επιχειρηματικότητας είναι φανερό πως οι Ελληνικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους και νομικής μορφής, καλούνται να εισάγουν και να εφαρμόσουν μοντέλα επιχειρησιακής ποιότητας που να ανταποκρίνονται στην επιχειρησιακή τους οικονομία.


Η επανεξέταση των μοντέλων επιχειρηματικότητας στη χώρα μας ορίζεται ως μια συμφωνία για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας, διότι αυτό που κρίνεται σήμερα σημαντικό είναι η διαρκής εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και παράλληλα η σταθερή καλλιέργεια σχέσεων και σύναψη δεσμών με επιχειρήσεις του εξωτερικού.


Έτσι, δε θα ήταν υπερβολή να θεωρήσουμε πως η ευθύνη τόσο των επιχειρησιακών παραγόντων των επιχειρήσεων όσο και τις ικανότητας των Διοικήσεων, να ανταποκριθούν σε ένα νέο πλαίσιο επιχειρηματικότητας, αποτελεί σήμερα το πρώτο βήμα ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την επιτάχυνση εξελίξεων στην Ελληνική επιχειρηματική σκηνή.


Η εφαρμογή εσωτερικών διαδικασιών που γίνονται στις επιχειρήσεις καθώς και η συμβολή των ελέγχων θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι ενός προγραμματισμού που σχεδιάζει την ανάπτυξη τους και καλλιεργεί νέες συμφωνίες.


Ο έλεγχος ωστόσο του σχεδιασμού, θεωρείται που αποτελεί και δείγμα τις επάρκειας πόρων ευρύτερα που απορροφούν οι επιχειρήσεις ή θα έπρεπε να απορροφούν οι επιχειρήσεις με πιο απλά εργαλεία και όρους.


Έτσι, η οργάνωση τους οφείλει να είναι τέτοια που εισάγει τις προϋποθέσεις και κυρίως να τεκμηριώνει τις ανάγκες του σήμερα ως την πραγματικότητα του αύριο.


Η προετοιμασία, η έγκριση και η κυρίως τεκμηρίωση της αναγκαιότητας της εφαρμογής Διεθνών επιχειρησιακών μοντέλων από τους επιχειρηματίες κρίνεται ως η μετάβαση σε μια νέα εποχή.


Η ορθότητα όμως και η ακρίβεια στην εφαρμογή μιας νέας επιχειρησιακής πραγματικότητας και των μοντέλων θα αποτελούν την ουσία του συναγωνισμού με επιχειρήσεις άλλων χωρών.


Γιώργος Εγγλεζάκης

CEO

15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page