top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Επιχειρήσεις και Αποδεκτά επιχειρηματικά Πρότυπα


Εισαγωγή


Είναι γεγονός πως η οικονομία διεθνώς μεταμορφώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, πολλοί επίσης κάνουν αναφορά στο τέλος μια εποχής ή μιας οικονομικής στρατηγικής η οποία οδήγησε τις επιχειρήσεις σε μοντέλα λειτουργίας όπως τα γνωρίζαμε πριν από 2 χρόνια.


Ωστόσο, είναι γενικά αποδεκτό ότι η φιλοσοφία των επιχειρηματικών λειτουργιών οφείλει να είναι της μορφής που να εξυπηρετεί πρώτα τις κεφαλαιακές ανάγκες της.


Τούτο σημαίνει πως ήδη από οικονομικά έγγραφα και δεδομένα αντλούνται πληροφορίες σε σύγκριση με την ιστορικότητα τους ή και ακόμα με επιχειρήσεις ίδιου κλάδου εγχώρια και όχι μόνο.


Παρόλα αυτά το επόμενο στάδιο της επιχειρησιακής Οικονομίας και του Προτύπου λειτουργίας των επιχειρήσεων, είναι ένα κοινό αποδεκτό επιχειρηματικό πρότυπο διεθνώς, κάτι που βεβαίως οδηγεί σε εξελίξεις, οι οποίες ήδη δειλά κάνουν την εμφάνισή τους.


Αποδεκτό επιχειρηματικό πρότυπο, είναι κατ΄ουσία η διαδικασία εκείνη σύμφωνα με την οποία οι οικονομικές πληροφορίες είναι σαφείς, εύκολα αναγνώσιμες και με ασφαλή συμπεράσματα για τη βιωσιμότητα και την πιστοληπτική ικανότητα.


Ως γνωστόν παράδειγμα σε αυτό είναι η ανάλυση αριθμοδεικτών η οποία βασίζεται σε δεδομένα ισολογισμών και αποτελεσμάτων χρήσης, η οποία έχει φανερούς περιορισμούς.


Το κοινώς αποδεκτό επιχειρηματικό πρότυπο επίσης βοηθά και στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη και επέκταση των επιχειρήσεων καθώς επικρατεί συναγωνισμός με επιχειρήσεις και οικονομίες άλλων χωρών.


Είναι ακόλουθο πως με αποδεκτό επιχειρηματικό πρότυπο επηρεάζεται η εταιρική κοινωνική ευθύνη καθώς και όλη η φιλοσοφία λειτουργίας καθώς αυτή με συγκεκριμένες μεθόδους μπορεί να γίνει περισσότερο ανθρωποκεντρική.


Οικονομικά και κεφαλαιουχικά, οι επιχειρήσεις ανοίγονται σε περισσότερες πηγές κεφαλαίων ενώ ανοίγει ορίζοντας για κεφάλαια με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος. Είναι ασφαλώς ζήτημα και κοινωνικής προσέγγισης εκτός από ευρύτερα οικονομικής.


Η οικονομική εποχή είναι εδώ και είναι διαφορετική, με τις ίδιες βάσεις όμως; Ασφαλώς και όχι, και εδώ είναι το σημείο προσοχής που πρέπει να δοθεί.

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page