top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Όραμα και Σκοπός. Ποιο είναι το ερώτημα που η κάθε επιχείρηση οφείλει να απαντήσει


Σε κάθε επιχείρηση η έννοια του οράματος και του σκοπού της αποτελούν τις έννοιες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τη φιλοσοφία τόσο του ίδιου του επιχειρηματία και του ανθρωπίνου δυναμικού.


Αρχικά για να μπορέσουμε να κάνουμε αναφορά στο όραμα και στον σκοπό, εκείνο που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη είναι με ποιο τρόπο η επιχείρηση μας θα φανεί αντάξια του ανταγωνισμού, με ποιον τρόπο δηλαδή μπορεί να ξεχωρίσει.



Σε αυτό ακριβώς το ερώτημα απαντά το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας και του τρόπου ηγεσίας και η κατεύθυνση των αποφάσεων που κάθε φορά πρέπει να ληφθούν.


Κατόπιν εύλογο θεωρείται πως το εργασιακό περιβάλλον πρέπει να είναι τέτοιο ώστε να υπερασπίζει την προσωπικότητα και την αξία του κάθε στελέχους καθώς και να εξελίσσει τις ικανότητές του.


Η συμβολή του τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού καθώς και των Διευθυντών κάθε τμήματος αποδεικνύεται τεράστια, αρκεί να αναλογιστούμε πως δια μέσου των στελεχών, διαμορφώνεται το παρόν και το μέλλον της επιχείρησης, σημείο που οφείλουμε να τονίσουμε λόγω της μοναδικότητας χαρισμάτων του κάθε στελέχους.


Παρόλα αυτά εφόσον επιδιώκουμε να αντάξιοι στον ανταγωνισμό, αυτό που επιβάλλεται είναι να δώσουμε τεράστια έμφαση στις υπηρεσίες καθώς και στα αγαθά που παράγουμε, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε συνεχώς την εμπιστοσύνη των πελατών μας και διαρκώς να προσελκύουμε νέους πελάτες.


Η φιλοσοφία που έχει ως αναφορά την ποιότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη στρατηγική πωλήσεων καθώς και συμβάλλει στον σχεδιασμό της επιχείρησης εφόσον αυτή επιδιώκει να εισέλθει σε αγορές, τοπικές ή διεθνείς.


Παρόλα αυτά το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που η κάθε επιχείρηση οφείλει να επιδιώκει είναι η καινοτομία στις υπηρεσίες της και η καινοτομία στα αγαθά παραγωγής της. Σύμφωνα με τα οποία η επιχείρηση θα μπορεί να συμβάλλει στην άνοδο της χώρας σε οικονομικό επίπεδο καθώς και στην προσέλκυση επενδύσεων.


Κατ’ ουσία το όραμα και ο σκοπός της επιχείρησης σας πρέπει να απαντά σε μόνο ερώτημα : Που επιδιώκω να βρίσκομαι ως επιχείρηση σε 20 χρόνια και κυρίως τι θα μπορώ να κάνω εκείνη τη χρονική στιγμή.


Όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να δοθεί η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα εφόσον αρχικά δεν έχει σχεδιαστεί εις βάθος και με μετρήσιμα δεδομένα το πλάνο που ακριβώς στοιχειοθετεί το όραμα και τον σκοπό της επιχείρησης.


Αρκεί να σημειώσουμε πως η κατάρτιση πλάνου πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την κάθε λεπτομέρεια καθώς και την κάθε συνθήκη που ενδέχεται να επικρατήσει στην εγχώρια και διεθνή οικονομία, καθώς και ποιες θα είναι οι επικρατούσες επιχειρηματικές συνθήκες.


Τέλος, η έννοια του οράματος και του σκοπού αποτελούν το κλειδί που διαμορφώνει τη συνεχώς εξελισσόμενη υποδομή της καθώς και την οδηγεί με ασφάλεια και με σταθερά βήματα στο μέλλον.


15 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page