top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων για όλο τον Νοέμβριο


Απόφαση "Επέκταση σε όλη την Επικράτεια της ισχύος των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4727/2020 ως προς την οργάνωση του τόπου καιθ του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσω μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας''


Σε εφαρμογή τίθεται το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας στο 50% για όλον τον Νοέμβριο με απόφαση Αριθμ. 44921/1377που δημοσιεύθηκε ΦΕΚ Β΄4830/2-11-2020


Επιχειρήσεις και εργοδότες που εδρεύουν ή έχουν υποκαταστήματα σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα της χώρας, υποχρεούνται να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζόμενους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί, σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.


Για την ορθή εφαρμογή των ανωτέρω οι επιχειρήσεις οφείλουν εντός 24ωρου να προαναγγείλουν στο Π.Σ. Εργάνη του Υπ. Εργασίας την εξ αποστάσεως εργασία του 50% των εργαζομένων τους, για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, συμπληρώνοντας το έντυπο 4.1 «Δήλωση Εξ αποστάσεως Εργασία – Εντυπο ειδικού σκοπού».



Σε περίπτωση παράβασης προβλέπεται πρόστιμο 3.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που δεν εφαρμόζουν το μέτρο αυτό κατόπιν σχετικού ελέγχου από το Σ.ΕΠ.Ε.



Παράλληλα προσαρμόζεται το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων για το μήνα Νοέμβριο κατά την έναρξη και λήξη με τρόπο ώστε ανα μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και λήξη του ωραρίου τους.


Λήψη των σχετικών εδώ:





5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page