top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Το στοίχημα της εποχής μας


Η χώρα μας απαιτεί ένα σύγχρονο επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, καθώς και να προωθεί σε συνέχεια την εξωστρέφεια της.


Οι επιπτώσεις μιας αμιγώς επενδυτικής οικονομικής πολιτικής επηρεάζει όλο το γενικότερο φάσμα της εγχώριας οικονομίας και δη τον ρυθμό κατανάλωσης και την εισοδηματική πολιτική των οικογενειών, χωρίς να αμελούμε την τεράστια συμβολή σε δεδομένα εμπορικών ισοζυγίων και τρεχουσών συναλλαγών.


Η πάγια και σταθερή επενδυτική στροφή της οικονομίας εφόσον υπάρχει, κυρίως συμβάλλει στη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, ώστε εκείνο με τη σειρά του να μπορεί να αντλεί κεφάλαια με ευκολία και κατόπιν να τα διοχετεύει στην αγορά.


Αυτό σημαίνει αυτομάτως αύξηση της αγοραστικής δύναμης και ενίσχυση των επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σύμφωνα με επικρατούσες συνθήκες (τεχνολογικές, οικονομικές, κοινωνικές) που έχουν επικρατήσει παγκοσμίως.


Επίσης, η επενδυτική πολιτική επιφέρει θετικά αποτελέσματα σε όλο το παραγωγικό φάσμα της χώρας, διότι εκτός από την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, όπως επισημαίνεται πρέπει να εντάσσεται σε ένα φιλικό και σταθερά μακροχρόνιο φορολογικό και οικονομικό σύστημα. Από αυτό το σύστημα επωφελούνται οι εργαζόμενοι, οι καταναλωτές και το ίδιο το Κράτος.


Ακόμα σημειώνεται ότι το επενδυτικό περιβάλλον μπορεί να εφαρμοστεί σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ελεύθερες φορολογικές ζώνες, με επενδύσεις που εντάσσονται στον τεχνολογικό τομέα. Το περιβάλλον αυτό θα βοηθήσει την περαιτέρω προσαρμογή της Κρατικής και όχι μόνο δομής, στις εξελίξεις, και κυρίως θα καταστήσει τη χώρα ανταγωνιστική.


Είναι ευνόητο πως η σχέση μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επενδύσεων, θα έπρεπε συνάδει με τη γενικότερη φιλοσοφία που αναφέρει πως τα έσοδα των ιδιωτικών επενδύσεων εισφέρουν τα αντίστοιχα έσοδα στο δημόσιο. Το δημόσιο με τη σειρά του είτε τα επανεπενδύει δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές για περαιτέρω υλοποίηση και προσέλκυση επενδύσεων είτε συμμετέχει και το ίδιο με τη μορφή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα).


Οι τελικές επιπτώσεις όμως ενός ανταγωνιστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και σχεδιασμού αντίστοιχου προγράμματος, συντελεί στη μείωση σε επίπεδα ανεργίας, αύξηση εισοδήματος και στην αύξηση του εγχώριου Α.Ε.Π. Παράλληλα συμβάλλει στο Brain-gain για τη χώρα μας και ιδιαίτερα στην αύξηση των εξαγωγών.


Όλα τα παραπάνω αποτελούν το στοίχημα της εποχής μας, και την ανάγκη πολλαπλής αναγνώρισης της χώρας μας, τόσο σε οικονομικό όσο και σε επενδυτικό επίπεδο.



14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page