top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Οικονομία και Covid19. Η νέα πραγματικότητα.


Η συμβολή των επενδύσεων για την ανάπτυξη της χώρας θεωρείται τεράστια ειδικά εντός της νέας πραγματικότητας λόγω Covid-19.


Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τη βιωσιμότητα των επενδύσεων σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, καθώς και τα κόστη των επενδύσεων σε συνάρτηση με την εθνική οικονομία, τα οφέλη αυτών στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο με αναφορά στα επίπεδα εισοδήματος.


Η σχέση επομένως επενδύσεων και κοινωνίας, αποτελεί μια σχέση αμοιβαίου οφέλους, εφόσον αναλογιστούμε τα οικονομικά στοιχεία που αντλούνται από τις οικονομικές εκθέσεις εγχώριων και διεθνών οργανισμών, που κυρίως σκιαγραφούν τις επιπτώσεις ενός επενδυτικού ρεύματος στη κοινωνία.


Επομένως δεν θεωρείται ότι μια επένδυση αποτιμάται μόνο με χρηματικούς όρους, αλλά χαρακτηρίζεται από τον τρόπο που αυτή συμβάλλει στη γενικότερη βελτίωση εθνικών πόρων με ταυτόχρονη αύξηση εθνικού εισοδήματος. Το παραπάνω θεωρείται θετικό για το κοινωνικό σύνολο και την εθνική οικονομία σε μακροοικονομικό ορίζοντα.


Παρόλα αυτά η έρευνα που απαιτείται για την ανάπτυξη επενδυτικού περιβάλλοντος συνοψίζει τις προσπάθειες αλλαγής κατεύθυνσης του μοντέλου οικονομίας. Αυτό το μοντέλο μπορεί να θεμελιώσει τα απαραίτητα μέσα, ώστε κάθε επένδυση να έχει άμεσα αποτελέσματα.


Η επίτευξη των αποτελεσμάτων πρέπει να είναι σε συνάρτηση με τον χρονικό ορίζοντα βάσει του οποίου η οικονομία σχεδιάζεται, και να βασίζεται αρχικά σε πλήθος υποθέσεων, ώστε να υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του κόστους και της ωφέλειας της επένδυσης.


Τα κοινωνικά συστατικά στοιχεία αποτελούν οδηγό σε ένα οικονομικό περιβάλλον που οφείλει να προσαρμοστεί με ταχύτητα, και το ζητούμενο είναι η οικονομική αποτελεσματικότητα με την οποία χαράζεται μια εθνική οικονομική πολιτική, με βάση και την κοινωνική ωφέλεια.


Η απόδοση των επενδύσεων στην οικονομία εξαρτάται από τις εξελίξεις του διεθνούς περιβάλλοντος και της ανταπόκρισης που έχει η οικονομία μας σε έκτακτες συνθήκες ανασταλτικού χαρακτήρα.


Εφόσον έχουμε εισέλθει σε περίοδο έκτακτων συνθηκών, επιβάλλεται η αξιολόγηση εκ νέου της γενικότερης αβεβαιότητας, ώστε να μπορούν να εφαρμοσθούν εκείνα τα οικονομικά μοντέλα, τα οποία εκτιμούν τους αντικειμενικούς σκοπούς της οικονομίας.


Επομένως το οικονομικό περιβάλλον θα πρέπει να λάβει υπόψη του δυο παραμέτρους. Την αξιολόγηση των μέτρων ως προς την κοινωνική τους φύση και την αντίστοιχη αξιολόγηση ως προς το οικονομικό αποτέλεσμα με βάσει χρονικό ορίζοντα πενταετίας.


Το ζητούμενο από μια οικονομία που εισέρχεται σε περιβάλλον έκτακτων συνθηκών, είναι η διατήρηση του επιπέδου ευημερίας, μέσω βαθύτερης ανάλυσης, που θα παρουσιάζει τακτικά τα στοιχεία με τα οποία κάθε οικονομική απόφαση αξιολογείται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page