top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Κατάρτιση Budget για τμήμα πωλήσεων και Διοίκησης


Ο προϋπολογισμός για έξοδα πώλησης & διοικητικής δαπάνης αποτελείται από τους προϋπολογισμούς τμημάτων, όπως πωλήσεων, εμπορικού, οικονομικού, μάρκετινγκ. Συνολικά, ο προϋπολογισμός αυτός μπορεί να ανταγωνιστεί το μέγεθος του προϋπολογισμού που γίνεται για την παραγωγή και, συνεπώς, αξίζει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτόν. Ο προϋπολογισμός συνήθως γίνεται είτε σε μηνιαία είτε τριμηνιαία μορφή. Μπορεί επίσης να χωριστεί σε τμήματα για ξεχωριστό προϋπολογισμό πωλήσεων και μάρκετινγκ και ξεχωριστό τμήμα για προϋπολογισμό που αφορά την διοίκηση.


Οι πληροφορίες σε αυτόν τον προϋπολογισμό δεν προέρχονται άμεσα από άλλους προϋπολογισμούς. Αντ 'αυτού, η διοίκηση χρησιμοποιεί το σύνολο της εταιρικής δραστηριότητας για να καθορίσει το κατάλληλο επίπεδο στο οποίο πρέπει να διακυμανθούν οι δαπάνες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανάλυση βάσει κόστους, για να προσδιοριστεί ποιες δραστηριότητες είναι πιθανό να χρειαστούν περισσότερο ή λιγότερο σύμφωνα με τα επίπεδα πωλήσεων και τις μεταβολές των κεφαλαίων. Κατά τη δημιουργία αυτού του προϋπολογισμού, είναι χρήσιμο να προσδιοριστούν τα σημεία δραστηριότητας της επιχείρησης στα οποία μπορεί να προκύψουν τα υψηλά κόστη και να ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό.


Είναι πολύ συνηθισμένο να υπολογίζουμε τα ποσά προϋπολογισμού πωλήσεων καθώς και τα διοικητικών εξόδων με ποσά που έχουν εγγραφεί στον πιο πρόσφατο προϋπολογισμό ή στα πιο πρόσφατα πραγματικά αποτελέσματα. Αυτός δεν θεωρείτε όμως πως είναι ο καλύτερος τρόπος για τη δημιουργία προϋπολογισμών, καθώς τείνει να διαιωνίζει τα υπάρχοντα πρότυπα δαπανών και επιτρέπει στα στελέχη να διατηρούν την θέση τους για υπερβολική χρηματοδότηση. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι ένας απλός τρόπος για να δημιουργηθεί ένας προϋπολογισμός, είναι η πιο κοινή μέθοδος, ειδικά σε εταιρείες που δεν υπόκεινται σε σημαντική ανταγωνιστική πίεση για τη μείωση του κόστους.

Παράδειγμα :

Η Α εταιρεία έχει τμήμα πωλήσεων, μάρκετινγκ, οικονομικά και διοικητικά στελέχη, καθώς και συναφείς λειτουργίες υποστήριξης. Δημιουργεί τον ακόλουθο προϋπολογισμό Πωλήσεων και Διοικητικών Εξόδων.













Στο παράδειγμα παρουσιάζεται ένα κοινό χαρακτηριστικό των περισσότερων δεδομένων σε έναν τέτοιο προϋπολογισμό, το οποίο είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόστους καθορίζεται βραχυπρόθεσμα και επομένως δεν διαφέρει από τρίμηνο σε τρίμηνο. Επίσης παρατηρούμε ότι υπάρχει αύξηση του κόστους διαφήμισης κατά το τρίτο τρίμηνο και αυξήσεις μισθών στον προϋπολογισμό σε όλες τις περιόδους . Επίσης διακρίνουμε ότι δεν υπάρχουν υψηλές προσδοκίες για αλλαγές κόστους στον προϋπολογισμό και αυτό είναι μια ρεαλιστική προσδοκία για πολλές επιχειρήσεις.


Άλλα ζητήματα που μπορούμε να συναντήσουμε σε προϋπολογισμό πωλήσεων και διοικητικών εξόδων, είναι πως δεν συνηθίζεται να συμπεριλαμβάνεται υπολογισμός των απαιτήσεων σε μετρητά ως μέρος αυτού του προϋπολογισμού. Αντ 'αυτού, οι απαιτήσεις σε μετρητά υπολογίζονται για όλα τα έσοδα και τις δαπάνες μιας επιχείρησης στο σύνολό της και στη συνέχεια συνοψίζονται σε ξεχωριστή σελίδα του προϋπολογισμού.



7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page