top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η συνέπεια που προκαλείται από κερδοφόρα χρήση και ζημιογόνα χρήση


Ο κύριος στόχος για τις περισσότερες επιχειρήσεις είναι να αποκομίσουν κέρδος. Η δημιουργία κερδών σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον συχνά δείχνει ότι μια επιχείρηση προσφέρει αγαθά ή υπηρεσίες που απαιτούνται από τους καταναλωτές σε λογικές τιμές.


Η ανάπτυξη ενός ισχυρού πελατολογίου και ενός ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι των άλλων επιχειρήσεων στην αγορά μπορεί να απαιτήσει πολύ χρόνο και προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης, καθώς επιδιώκει να παράγει επιθυμητά αγαθά ή υπηρεσίες που παράγουν κέρδη. Οι επιχειρήσεις όμως που δεν μπορούν να ολοκληρώσουν αυτές τις λειτουργίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την προοπτική της απώλειας χρημάτων από τις δραστηριότητές τους και την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής ζημίας.


Ένα θετικό αποτέλεσμα των λειτουργικών κερδών είναι η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν και να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους. Οι επιχειρήσεις συχνά επανεπενδύουν ένα ορισμένο ποσό των κερδών που αποκτήθηκαν από τις τρέχουσες εργασίες σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες ή για την επέκταση των τρεχουσών ενεργειών για την αύξηση της παραγωγής. Οι ευκαιρίες αυτές συνήθως λαμβάνονται ώστε οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους στο επιχειρηματικό περιβάλλον και να δημιουργήσουν περαιτέρω κέρδη από την επέκταση των δραστηριοτήτων τους.


Οι επιχειρήσεις μπορούν επίσης να επιλέξουν να διεισδύσουν σε ξένες αγορές , να εκμεταλλευτούν πιθανές ευκαιρίες κέρδους στις ανεπτυγμένες οικονομίες καθώς και στις αναδυόμενες.


Τα κέρδη των επιχειρήσεων συχνά επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των ιδιοκτητών, διευθυντών και των υπαλλήλων τους. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πριμ αποδοτικότητας κλπ. Οφέλη που μπορούν επίσης να δημιουργήσουν θετική υπεραξία με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι μπορεί να είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκληρότερα και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητά τους για την επίτευξη περισσότερου κέρδους για την επιχείρηση. Αυτή η συμβιωτική σχέση επιτρέπει στην επιχείρηση να παράγει περισσότερα κέρδη από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της και να αποδίδει μέρος αυτών των κερδών αυτών στους εργαζόμενους με βάση τις επιδόσεις τους.


Οι ζημίες που προκύπτουν από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα των κερδών. Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μειωμένο μερίδιο αγοράς λόγω της μείωσης της ζήτησης από τους καταναλωτές ή μπορεί να παρουσιαστεί κάμψη του κύκλου εργασιών που μπορεί να αναγκάσει την επιχείρηση να μειώσει λειτουργικά της έξοδα. Οι επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ζημιά μπορεί να χρειαστούν να λάβουν πρόσθετα μέτρα, και ανάλογα με τη συνέπεια της ζημιάς καταρτίζουν μεθόδους για τη μείωση του αποτελέσματος που προκαλείται από τη ζημιά με αποτέλεσμα να μειωθούν οι επιπτώσεις των λειτουργικών ζημιών.

Η ζημιά επίσης μπορεί να αναγκάσει την εταιρεία σε πτώχευση. Ενώ πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να αποφύγουν την πτώχευση με την πώληση της επιχείρησης σε έναν ανταγωνιστή ή με την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης για να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, η πτώχευση μπορεί να είναι η τελική επιλογή.

Οι χαμηλές επιδόσεις των μικρών επιχειρήσεων μπορεί να απαιτήσουν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης να δηλώσει προσωπική πτώχευση, ανάλογα με το πώς η επιχείρηση είναι οργανωμένη. Επίσης, τέλος πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η κήρυξη πτώχευσης μπορεί επίσης να δημιουργήσει οικονομικό αντίκτυπο που επηρεάζει και άλλες επιχειρήσεις στο επιχειρηματικό περιβάλλον, με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία.

141 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page