top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η Οικονομία της επόμενης μέρας και η ανάλυση στρατηγικής θέσης.


Θεωρείται ήδη γεγονός πως η Οικονομία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν έχουν φανερωθεί ακόμα και ο κάθε επιχειρηματίας καλείται να επανατοποθετηθεί εντός μιας αγοράς που δεδομένο είναι πως ήδη παρουσιάζει ποικίλα χαρακτηριστικά.


Επιχειρήσεις που εξελίχτηκαν και η πανδημία δεν τις επηρέασε και από την άλλη επιχειρήσεις που αντιμετώπισαν πολύ δύσκολα προβλήματα με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι και σήμερα κλειστές επιχειρήσεις η σε καθεστώς πτώχευσης.


Αυτό παρόλα αυτά τα γεγονότα αυτά καλούν την κάθε επιχείρηση να μελετήσει προσεκτικά και εις βάθος τις επιδόσεις της μέσω ανάλυσης των οικονομικών της δεδομένων από την αρχή της πανδημίας και των μέτρων που ελήφθησαν έως και σήμερα.


Δεδομένο είναι ότι θα πρέπει να εστιαστεί σε φτωχές επιδόσεις με ιστορική αναφορά και να διερευνήσει δυνατότητες βελτιώσεις αυτών η ακόμα καλύτερα εναλλακτικές επιλογές δραστηριότητας.


Το κρίσιμο και το ζητούμενο είναι ο επανακαθορισμός με σωστά κριτήρια της χρηματοοικονομικής της θέσης, και με οδηγό την ανάλυση να μπορέσει να εντοπίσει ευκαιρίες που έχει δημιουργήσει η πανδημία αλλά και απειλές που ενδεχομένως βρεθεί αντιμέτωπη.


Ο καθορισμός αυτός προϋποθέτει τη δημιουργία ανάλυσης SWOT η οποία καλείται να εντοπίσει ποιες δυνατότητες μπορούν να αξιοποιηθούν.


Η πανδημία σε επίπεδο Οικονομίας προφανώς αλλάζει την θέση των επιχειρήσεων. Αυτό που πρέπει να ακούσουμε είναι πρώτον κατά πόσο η ανάλυση της θέσης και των οικονομικών δεδομένων φανερώνουν την σημερινή αξία της επιχείρησης.


Αξία μέσω υπολογισμού και επεξήγησης του δείκτη μόχλευσης, απόδοσης κεφαλαίων και κυρίως απόδοσης πωλήσεων.


Το σημαντικό σήμερα. Το σχέδιο δράσης των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες και η αναπροσαρμογή του σε ετήσια βάση να καταδείξει την επιμονή του επιχειρηματικού κόσμου για διατήρηση της θέσης του σε προ πανδημίας επίπεδα.


Η Οικονομία της επόμενης μέρας είναι ουσιαστικά και θα πρέπει να θεωρείται η ανάλυση της στρατηγικής θέσης.


20 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page