top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η οικονομία και η πρόκληση του Μέλλοντος


Είναι δεδομένο πως στην οικονομική ζωή μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού γίνονται διεργασίες όσο αφορά τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, τα σφάλματα που πρέπει να διορθώσει καθώς και γενικά σε ποιες ενέργειες πρέπει να προβεί ώστε να εξασφαλίσει σταθερή και συνεχόμενη κερδοφορία, δια μέσω των οικονομικών μεταβαλλόμενων κύκλων της οικονομίας.


Η οικονομία επηρεάζεται με ποικίλους τρόπους και σε συνδυασμό εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων ενώ λαμβάνουμε υπόψη μας και τα έκτακτα γεγονότα, στα οποία η οικονομία θα πρέπει με τις ανάλογες πολιτικές να θεωρηθεί ανάχωμα, ώστε να αποτρέπει δυσάρεστες συνέπειες στο επιχειρηματικό και κοινωνικό περιβάλλον.


Ωστόσο, η οικονομική ζωή επιβάλλει ένα ιδιαίτερο πλαίσιο στο οποίο συνυπάρχουν η διαφωνία, η συμφωνία και η διαπραγμάτευση.


Αποτελούν και τα τρία στοιχεία, παράγοντες οι οποίο σε συνδυασμό ή ατομικά καθορίζουν τη γενικότερη συμπεριφορά του επιχειρείν και όχι μόνο.


Έτσι τα στοιχεία αυτά θέτουν πλέον ένα νέο ορισμό στην προσήλωση σε οικονομικούς στόχους, καθώς επιβάλλεται η αποφυγή φαινομένων που απομακρύνουν την πραγματική οικονομία.


Το επιχειρηματικό και το οικονομικό περιβάλλον, οριοθετεί επιπλέον την έρευνα για τα αίτια μιας αρνητικής μεταβολής καθώς και θέτει πλαίσια εντός των οποίων επιβάλλονται λύσεις, ίσως κάποιες φορές επείγουσες.


Επομένως, θεωρούμε τη σχέση οικονομίας, επιχειρηματικού και κοινωνικού περιβάλλοντος ως τη σχέση εκείνη που υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να εστιάζεται στο αμοιβαίο όφελος.


Παρόλα αυτά, ο συμβιβασμός ώστε να επικρατήσει η σταθερή προσήλωση στους επιχειρηματικούς και οικονομικούς στόχους, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Το όφελος των πλευρών περνάει από τη θεωρία στην πράξη.


Η συμφωνία της οικονομίας με το επιχειρείν και την κοινωνία ενδυναμώνει τη θέση της και θέτει το οργανόγραμμα, ώστε να αξιολογείται κάθε ευκαιρία σε οικονομικό και διεθνές επίπεδο.


Έτσι μια οικονομία μπορεί να προσαρμοστεί χωρίς να κλονιστεί, και να εξετάζει σε συνεχή βάση τις δυνατότητες και ικανότητες που της παρουσιάζονται.


Το επιχειρείν για να μπορέσει να αντισταθεί σε κάθε αρνητική εξέλιξη των κύκλων της οικονομίας ή της αναγκαστικής προσαρμογής λόγω έκτακτων συνθηκών, απαιτεί μια οικονομία σε οργάνωση και καθαρούς στόχους.


Μια οικονομία η οποία θα χτιστεί λαμβάνοντας υπόψη τα λάθη του παρελθόντος, οδηγεί με σταθερά βήματα το σήμερα και προετοιμάζει το νέο περιβάλλον του επιχειρείν. Εντός αυτού του περιβάλλοντος η κοινωνία καλείται να λάβει μέρος σε κάθε κάλεσμα του.

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page