top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη ως κλειδί Καινοτομίας


Η πανδημία στρέφει τις επιχειρήσεις σε νέες τεχνολογίες καθώς και επίσης στην εύρεση νέων τεχνολογιών, οι οποίες θα πρέπει αρχικά να εφαρμοστούν στο νέο εργασιακό καθεστώς το οποίο έχει κάνει την εμφάνισή του διεθνώς όπως και στη χώρα μας.


Είναι αληθές πως οι επενδύσεις αυτές θεωρούνται σε μεγέθη οικονομικά μεγάλες και απαιτούν κεφάλαια τα οποία η επιχείρηση μπορεί να λάβει είτε μέσω ιδίων κεφαλαίων (αυτοχρηματοδότηση) είτε μέσω εθνικών ή Ευρωπαϊκών πόρων και τέλος με την προσέλκυση επενδυτών εγχώριων ή μη.


Η τεχνολογία της πληροφορίας καθώς και οι νέες συνθήκες δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον το οποίο καθορίζει πλέον την τεχνολογία ως παράγοντα επιτυχίας τόσο των ίδιων των επιχειρήσεων, εξαιτίας του γεγονότος πως εξασφαλίζει τη συνέχεια τους, αλλά κυρίως τη σταθερότητα της οικονομίας σε Εθνικό επίπεδο αρχικά και κατόπιν σε Ευρωπαϊκό.


Η αποτελεσματικότητα ωστόσο των ενεργειών που επιβάλλονται να ληφθούν, εξαρτάται από το κατά πόσο οι επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε ένα περιβάλλον οικονομίας το οποίο σήμερα κινείται σε θολά νερά.


Παρόλα αυτά, η επένδυση στην έρευνα και στην ανάπτυξη από πλευράς επιχειρήσεων, οφείλει να έχει χαρακτηριστικά τέτοια τα οποία αρχικά ταυτίζουν την προσωπικότητα του επιχειρηματία με την ταυτότητα της οικονομίας του μέλλοντος.


Επίσης, σημασία στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης έχει ο ρόλος του τμήματος Ανθρώπινου δυναμικού και κυρίως η εκπαίδευση των στελεχών σε νέες δεξιότητες και η εφαρμογή στις νέες τεχνολογίες.


Αυτό διότι αύριο η σημασία της ζωτικότητας και της συνέχειας των επιχειρήσεων θα εξαρτάται από την προσωπικότητα και τη δεξιότητα του στελέχους.


Από το παραπάνω γίνεται σαφές πως ο τομέας έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και η στροφή της οικονομίας προς αυτόν, θα αποβεί καθοριστικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια.


Σημασία επομένως έχουν οι πόροι που διαθέτει η οικονομία, η φιλοσοφία καθώς και τέλος τι χαρακτηριστικά προσδίδονται στους αντικειμενικούς στόχους σήμερα της Ελληνικής οικονομίας για την επόμενη μέρα μετά την πανδημία.


Το κλειδί είναι ο σχεδιασμός του αύριο παράλληλα με την ανάπτυξη δικτύων με φορείς και τεχνολογικά ιδρύματα του εξωτερικού καθώς και με ερευνητικές ομάδες Πανεπιστημίων. Η μεγιστοποίηση της αξίας μιας επιχείρησης περνά από την έρευνα και την ανάπτυξη καθώς και από την εκπαίδευση.


Η πανδημία οδηγεί στην εποχή μιας διαφορετικής από όσα γνωρίζαμε Καινοτομίας, και αυτό εξαρτάται από τη σημασία που δίνουμε στην έρευνα και στην ανάπτυξη.

22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page