top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η αξία του ανθρώπινου δυναμικού στην επιχειρηματική ανάπτυξη


Απαραίτητο στοιχείο για την λειτουργία οποιασδήποτε επιχείρησης είναι η ύπαρξη ανθρώπινου δυναμικού.


Ωστόσο, στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι που θα επιδιώξουν να εργαστούν σε μια επιχείρηση, το πράττουν ώστε να ικανοποιήσουν συγκεκριμένες ανάγκες τους.


Παρόλα αυτά, η υποχρέωση που αναλαμβάνει κάθε εργαζόμενος είναι η ανάλογη παραγωγή έργου, σύμφωνα με τα κριτήρια πρόσληψης του, καθώς και τα δεδομένα που απαιτεί η εκάστοτε εργασία που δίνεται προς διεκπεραίωση.


Το αποτέλεσμα είναι η λήψη ανταμοιβής η οποία συναρτάται με το παραγόμενο έργο, καθώς αυτή επίσης πρέπει να ανταποκρίνεται στα κριτήρια πρόσληψης καθώς και στο ανάλογο Budget που η κάθε επιχείρηση διαθέτει για ανάλογη θέση.


Ειδικά σε αυτή την περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάθεση έργου σε έναν εργαζόμενο, προϋποθέτει παράλληλα και τον ειδικό ρόλο που αυτός αναλαμβάνει άμεσα στην επιχείρηση και ειδικότερα στην ομάδα στην οποία ανήκει.


Έτσι η ομάδα αυτή εργασίας, καθορίζει σύμφωνα με το έργο της, ταυτόχρονα την πορεία της επιχείρησης και κυρίως καθορίζει τις διαπροσωπικές σχέσεις εντός μιας επιχειρησιακής μονάδας ή ομάδας εργασίας, που θεωρούνται απαραίτητες ώστε να υπάρχει εκείνο το κλίμα που ευνοεί και την ικανοποίηση των αναγκών κάθε εργαζόμενου και συνάμα το αποτέλεσμα που επιδιώκει η επιχείρηση από κάθε ανάθεση έργου.


Περαιτέρω με το να ονομάζουμε την συνένωση εργαζομένων ως ομάδα εργασίας, εννοούμε εκείνα τα άτομα που ταυτοχρόνως έχουν κοινές επιδιώξεις, κοινά ενδιαφέροντα και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους καθορίζει το επιτυχές αποτέλεσμα κάθε στόχου που τίθεται.


Αυτό όμως που αξίζει να σημειωθεί πως ενώ η επιχείρηση εξαρτάται από το ανθρώπινο δυναμικό της, δεν πρέπει να θεωρηθεί αμελητέο ότι η κάθε επιχείρηση θεωρείται ως μικρή κοινωνία, εντός της οποίας αναπτύσσονται εκείνες οι δυναμικές και οι αλληλεπιδράσεις που καθορίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εργασιακού χώρου μιας ομάδας εργασίας ή ευρύτερα την ποιότητα του εργασιακού περιβάλλοντος και των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ διοίκησης και τμημάτων.


Τέλος, η διαμόρφωση του ιδιαίτερου αυτού κοινωνικού συνόλου δημιουργεί για κάθε εργαζόμενο μια νοοτροπία η οποία οφείλει να γίνει αποδεκτή, καθώς ασκεί δύναμη και οδηγεί σε αποδόσεις παραγόμενου έργου οι οποίες εν τέλει έχουν και καθοριστικές συνέπειες για την όλη πορεία της οικονομικής μονάδας ή οργανισμού.

19 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page