top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η ανάλυση της τακτικής των επιχειρήσεων ως στοιχείο της καινοτομίας


Η φύση των επιχειρήσεων επιβάλλει μια συνεχή προσαρμογή στους οικονομικούς κύκλους, οι οποίοι επηρεάζονται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες.


Οι συνθήκες σχετικά με την προοπτική των ελληνικών επιχειρήσεων στη μετά Covid-19 εποχή, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον προκλήσεων, στο οποίο θα κληθούν να εξελίσσουν τον τρόπο λειτουργίας και δομής τους.


Εφόσον καλούμαστε μπροστά σε μια καινοτόμα εποχή, επιβάλλεται η επανεξέταση του τρόπου παρουσίασης και ανάλυσης οικονομικών δεδομένων.


Η καινοτομία, όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενα άρθρα μας ( https://www.planofbusiness.eu/…/η-ανάγκη-για-νέα-μοντέλα-οι…) – (https://www.planofbusiness.eu/…/καινοτόμα-επιχειρηματικότητ…) , εστιάζεται στην πρόβλεψη εσόδων και εξόδων προτού αυτά πραγματοποιηθούν.

Η παρουσίαση τους σε πίνακα τάσεων, καθιστά εύκολη τη διαδικασία εντοπισμού προβλημάτων σε σύγκριση με το παρελθόν και την παραδοσιακή μελέτη.

Ειδικά, η καινοτομία στην ανάλυση εντοπίζεται στα αίτια τα οποία θα προκαλέσουν την αυξομείωση εσόδων-εξόδων και ενδεχομένως θεωρηθούν αιτία κινδύνου για όλο το οικονομικό πλάνο της επιχείρησης.

Επίσης, η επιχείρηση θα κληθεί να μεταβάλλει δομές όπως το τμήμα του Ανθρώπινου δυναμικού ή και του Εμπορικού, διότι σύμφωνα με τα άνω θα σχεδιάσουν πολιτική προσλήψεων και επένδυσης προσωπικού σε νέες δραστηριότητες, καθώς και αλλαγή μοντέλου αγορών.

Λόγω της καινοτομίας στην οποία εισέρχεται η διεθνής επιχειρηματική κοινότητα, αυτό ευθύς καθιστά σημαντική την δημιουργία νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων, τα οποία θα εστιάζονται στη μακροοικονομική φύση των συνθηκών μεταβολής της οικονομίας.

Αυτό προϋποθέτει νέα φιλοσοφία σε τεχνικές όπως της ενδοεταιρικής ανάλυσης και της κλαδικής. Η είσοδος δε σε νέες αγορές καθίσταται προσβάσιμη, λόγω ακριβώς της πρόβλεψης, γεγονός που οδηγεί την επιχείρηση σε αποφάσεις με χαρακτηριστικό τη σταθερότητα.

Ειδικά η καινοτόμος οικονομική και λογιστική προσέγγιση των δεδομένων μιας επιχείρησης, ανεξαρτήτως του οικονομικού της μεγέθους, δημιουργεί εκείνες τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επιτύχει σταθερότητα κερδοφορίας, θα διαμορφώσει μια ανοδική ή σταθερή πολιτική προσλήψεων ή διατήρησης προσωπικού.

Τα εργαλεία σύμφωνα με τα οποία η καινοτομία μπορεί να εισέλθει είναι κυρίως εκείνα που θα μπορέσουν να μετρούν τη συνολική στάση των επιχειρήσεων έναντι συνθηκών μεταβολής οικονομικού περιβάλλοντος.

Αυτό που απαιτείται είναι η προσαρμογή της λογιστικής στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα λειτουργίας που επιβάλλει η εποχή Covid-19.

Επομένως, αυτό που θεωρείται απαραίτητο είναι η δημιουργία ενός χρηματοοικονομικού εργαλείου αναφοράς τακτικής των επιχειρήσεων, το οποίο σε συνδυασμό με την ανάλυση σε τακτική βάση και τη σύγκριση θα δημιουργεί ένα σταθερό περιβάλλον για την επιχείρηση.

9 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page