top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η ανάγκη της εποχής μας επιβάλλει μια διαφορετική προσέγγιση της λογιστικής ;


Στις επιχειρήσεις έχουμε πρότυπα μέτρα προόδου. Δεν έχει σημασία το είδος της επιχείρησης, οι οικονομικές καταστάσεις μιας επιχείρησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μέτρηση της υγείας μιας επιχείρησης.


Αλλά οι οικονομικές καταστάσεις δεν είναι τόσο χρήσιμες σε πρώιμο στάδιο εκκίνησης της επιχείρησης. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ο στόχος της εκκίνησης κατά τον οποίο θα πρέπει να βρεθεί ένα επιχειρηματικό μοντέλο το οποίο να λειτουργεί. Αποκλειστικά με τη χρήση των εσόδων ως μέτρο της προόδου σε αυτό το στάδιο μπορεί η εταιρεία να αποκομίσει αρκετά συμπεράσματα.


Οι επιχειρήσεις που επιδιώκουν το κέρδος αρκετά νωρίς σαφώς και πέφτουν σε μια παγίδα προ-βελτιστοποίησης.


Επομένως τίθεται το ερώτημα τι κάνει η εταιρεία σε πρώιμο στάδιο. Εδώ καλούμαστε να αναρωτηθούμε την συμβολή της λογιστικής.


Αντί να βασιζόμαστε στα έσοδα και μόνο, θα πρέπει να ορίζουμε ένα σύνολο μακροεντολών που μπορούν να χρησιμοποιούνται για την μοντελοποίηση του κύκλου ζωής της επιχείρησης. Τα έσοδα συμβαίνει να είναι ένα από εκείνα τα μακρό γεγονότα, αλλά δεν είναι το μοναδικό γεγονός.


Η δύναμη αυτών των μακρό μετρήσεων είναι ότι παρέχουν σημαντικούς δείκτες για τα έσοδα πριν αυτά πραγματοποιηθούν. Με άλλα λόγια, μπορεί να οριστεί και να μετρηθεί η πραγματική αξία για την επιχείρηση.


Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό και δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο στην ικανότητα της λογιστικής να καθορίζει και να υπολογίζει και να μετρά την πρόοδο.


Κατ’ ουσία οι οικονομικές καταστάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατήσουν τις εταιρείες σε στάση αναφοράς για την πορεία τους, ενώ η μέτρηση της που υπολογίζεται στην μορφή αυτή της λογιστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσουν τους επιχειρηματίες σε στάση να αναφοράς για τις τακτικές που ακολουθούν. Κάτι το οποίο είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ καλό εργαλείο τόσο για τα εξωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη όσο και για τους ίδιους τους επιχειρηματίες.


Οι εξωτερικοί φορείς μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό της λογιστικής για τη συνεχή και συστηματική αποφυγή του κινδύνου των επενδύσεών τους έναντι της παραδοσιακής μεθόδου.


Οι επιχειρηματίες μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα αυτό της λογιστικής θα είναι σε θέση να τους παρέχετε μια γρήγορη ενημέρωση που τους πληροφορεί για πιο κρίσιμες υποθέσεις όσο αφορά το επιχειρηματικό μοντέλο τους και να τους δώσει την ευκαιρία δράσουν σωστά, πριν να είναι πολύ αργά.


Με τη σωστή εφαρμογή της λογιστικής παρέχεται ένα πλαίσιο για τον προσδιορισμό, τη μέτρηση και δημοσιοποίηση της προόδου των επιχειρήσεων που να προωθεί την υγιή ανταλλαγή πληροφοριών σε όλο το εύρος μεταξύ συμβούλων και επενδυτών.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page