The New Normal


Η «νέα κανονικότητα». Είναι ένας όρος που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε μετά την Παγκόσμια Χρηματοπιστωτική Κρίση του 2007. Και πάλι μετά την παγκόσμια ύφεση 2008 - 2012. Και για άλλη μια φορά τώρα, καθώς προσπαθούμε να κατανοήσουμε τη ζωή με την πανδημία COVID-19.


Υπάρχει κάτι σαν «κανονικό» ή είναι ένα πέπλο ασφαλείας που παρουσιάζουμε έναν άλλον απρόβλεπτο, ασταθές κόσμο; Για όσους από εμάς ζούμε και εργαζόμαστε στην αφρικανική ήπειρο, η σχετικότητα του «φυσιολογικού» αλλάζει συνεχώς, ειδικά αν το δούμε μέσα από ένα δυτικό πρίσμα. Πολιτικά και κοινωνικοοικονομικά, είναι μια ρευστή ήπειρος, που ασχολείται με την κληρονομιά της αποικιοκρατίας καθώς οι περισσότερες χώρες της Αφρικής έχουν αποκτήσει ανεξαρτησία μόνο μετά το 1960.


Εάν υπάρχει ένα πράγμα που μας έχει διδάξει το επιχειρείν, είναι ότι οι ευκαιρίες θα υπάρχουν σε κάποια μορφή ή άλλη. Αφορά το πώς εξελίσσουμε τις εταιρείες μας, τη στάση και τη νοοτροπία μας που θα μας επιτρέψουν να ταυτοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε αυτό που αλλάζει συνεχώς. Ένα από τα μεγάλα ζητήματα όταν μια επιχείρηση αναπτύσσεται γρήγορα, είναι να έχει διαθέσιμους πόρους για κάθε πρόβλημα. Είναι εύκολο να επικεντρωθούμε στο ανθρώπινο δυναμικό, τα γραφεία και τις λειτουργίες και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι επαρκές για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα.


Η πραγματικότητα στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ως αποτέλεσμα της πανδημίας, ανεξάρτητα από το μέγεθος της εταιρείας, είναι πάντοτε μια βασική ομάδα ανθρώπων που προωθούν την προσαρμοστικότητα της επιχείρησης. Όταν οι παράλογες και βασισμένες στον φόβο αποφάσεις αρχίζουν να επηρεάζουν την επιχείρηση, τότε οι ταλαντούχοι της εταιρείας, σκέφτονται όχι μόνο την επιχείρηση αλλά βλέπουν και από την οπτική γωνία των μετόχων και των χρηματοδοτών. Σε περιόδους όπως αυτές που διανύουμε, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι με στόχο την ταχεία ανάπτυξη ιδιαίτερα ταλαντούχων στελεχών, έχουν μια σπάνια ευκαιρία να εκτιμήσουν την ικανότητα και την προσήλωση των ανθρώπων τους.


Λειτουργώντας έτσι, οι ομάδες πρέπει να έχουν μια εγγενή ικανότητα να αντιμετωπίζουν ρεαλιστικά τις προκλήσεις. Αυτή η διάθεση μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω ενθαρρύνοντας τη συνεργασία μεταξύ ομάδων και μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών για την εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες δύσκολες προκλήσεις. Για παράδειγμα, χωρίς ροή χρήματος ως αποτέλεσμα του ιού, πρέπει να προσφέρουμε μια διαφορετική προοπτική σε άλλους τομείς της επιχείρησης. Τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εκπληκτικά, με μετρήσιμες, μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην επιχείρηση.


Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όπου οι περικοπές και η μείωση του κόστους είναι καθημερινότητα, οι εταιρείες θα κάνουν καλά για να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα συνείδησης κόστους. Μια κουλτούρα συνειδητή από άποψη κόστους όχι μόνο θα μετριάσει την τρέχουσα πίεση στα οικονομικά, αλλά θα καταστήσει τις εταιρείες έτοιμες όταν εμφανιστεί η επόμενη αναπόφευκτη κρίση. Ειδικά οι εταιρείες που μπορούν να το εφαρμόσουν αυτό κατά τη διάρκεια των καλών περιόδων θα είναι πιο βιώσιμες.


Ένας από τους τομείς που πιθανότατα θα επηρεαστεί αρνητικά από τον COVID-19 για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι τα επαγγελματικά ταξίδια. Το ταξίδια είχαν γίνει πολύ εύκολα και τρόπος ζωής. Πολλές αγορές είναι τώρα πολύ πιο άνετες με την εξοικονόμηση κόστους - τόσο από άποψη χρημάτων όσο και από άποψη χρόνου – που προσφέρει η απομακρυσμένη διασύνδεση. Δίνοντας έμφαση στη βελτιστοποίηση του κόστους απλά κάνοντας τα πράγματα πιο αποτελεσματικά, μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση πόρων.


Ο COVID-19 παρέχει την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την αποτελεσματικότητα κάθε τμήματος μίας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής με τους παρόχους υπηρεσιών και τη βελτίωση των ροών εργασίας για τη βελτιστοποίηση του κόστους.


Κάθε μέρα ξυπνάμε με νέες προκλήσεις. Είναι εύκολο να κατηγορήσουμε τον COVID και να ελπίζουμε να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κανονικότητας σύντομα. Η ανάπτυξη είναι μερικές φορές επώδυνη. Γίνεται τρόπος ζωής. Ο τρόπος όμως με τον οποίο εργαζόμαστε θα συνεχίσει να αλλάζει και τελικά η ευκαιρία έγκειται στην ικανότητα να επαναπροσδιορίζουμε και να επαναστατούμε με συνέπεια για το καλό των συμφερόντων που υπηρετούμε.


14 προβολές0 σχόλια
Subscribe to Our Newsletter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Twitter
  • Pinterest
  • Instagram
  • YouTube

© 2020 | ALL RIGHTS RESERVED by  PLAN OF BUSINESS
Design by 16Reasons