Ο Δημόσιος τομέας και οι επιχειρήσεις. Εκδήλωση Εθνικής Αρχής Διαφάνειας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21.07.2021. Διαδικτυακή Ημερίδα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας με θέμα: «Δημόσιος τομέας: αρωγός ή τροχοπέδη για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις;»


Έρευνα ΒΕΑ- ΕΑΔ: Οι επιχειρήσεις ζητούν μείωση της διαφθοράς με απλούστευση διαδικασιών αδειοδότησης και χρηματοδότησης


Στη διαδικτυακή Ημερίδα που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) στελέχη και επαγγελματίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σχέση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με τον δημόσιο τομέα, τις διαδικασίες αδειοδότησης και λειτουργίας, τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, καθώς και τις νέες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στη μετά Covid εποχή.


Την εκδήλωση χαιρέτησε Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι « Στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας αποτελεί ένα κυρίαρχο κομμάτι της οικονομίας μας. Όσο και να θέλει ο ιδιωτικός τομέας να αναπτυχθεί και οι μικρές, μεσαίες αλλά και μεγαλύτερες επιχειρήσεις να κάνουν τη δουλειά τους, θα έρθουν κάποια στιγμή σε επαφή με τον δημόσιο τομέα ή θα χρειαστούν τη βοήθεια του δημόσιου τομέα. Το εάν αυτός θα είναι λιγότερο ή περισσότερο φιλικός προς αυτές, θα παίξει κυρίαρχο ρόλο στην πορεία τους, στην ανταγωνιστικότητα τους, στην τελική τους αποτελεσματικότητα. Από την πρώτη ημέρα που έγινα Υπουργός Ανάπτυξης, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να μου αναθέσει αυτή τη μεγάλη ευθύνη, πρώτιστος στόχος μου ήταν να μετατραπεί η Ελλάδα στην πιο φιλική για τις επενδύσεις χώρα στην Ευρώπη, δηλαδή αυτό σημαίνει ότι ο δημόσιος τομέας, το κράτος να είναι όχι τροχοπέδη αλλά αρωγός στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν, να έχουν αποτελέσματα, να δημιουργούν θέσεις εργασίας». Ο Υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε, σε ότι αφορά στο Υπουργείο και τις δικές του αρμοδιότητες, να προσπαθήσει να εκπληρώσει τις προσδοκίες καθώς και να βελτιωθεί η νομοθεσία, ώστε η ζωή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων να γίνει πιο ευχάριστη και εύκολη τουλάχιστον ως προς τις συναλλαγές τους με το δημόσιο. Συ