top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Κοιτάμε μπροστά, αφήνοντας το παρελθόν να μας διδάξει


Ένα σημαντικό βήμα για μια καλύτερη καθημερινότητα για κάθε έναν μας είναι να ορίσουμε τον σκοπό ή τους σκοπούς μας, να τους ακολουθούμε και να προσπαθούμε όσο μπορούμε ώστε να τους υλοποιήσουμε.


Κάθε διαδρομή ζωής μας διδάσκει πάρα πολλά. Αστοχίες, λάθη και δυσάρεστα συναισθήματα έρχονται μέχρι να καταφέρουμε να εκτιμήσουμε τις αξίες, τις γνώσεις, τις επιθυμίες και τους στόχους μας.


Τα Σημαντικά βήματα που κάνουμε ή που πρέπει να κάνουμε όλοι μας για να καταφέρουμε να χαρτογραφήσουμε τα λάθη μας και να φτάσουμε πιο κοντά στους στόχους είναι πολλά.


Συνοψίζοντας τα όμως, καταλήγουμε στα εξής :


1. Μαθαίνουμε συνέχεια. Η γνώση δεν είναι στάσιμη και δε σταματά ποτέ.

2. Ρωτάμε συνεχώς και δεν απορρίπτουμε κανένα feedback. Κάθε σχόλιο και άποψη μπορεί να μας δώσει στοιχεία που χρειάζεται να βελτιώσουμε. Δεχόμαστε το feedback, το επεξεργαζόμαστε και κάνουμε αλλαγές αν χρειάζονται.

3. Είμαστε έτοιμοι να σκεφτούμε big and out of the box. Ένα Project, μια δουλειά ή μια αλλαγή μπορεί να είναι μικρή για άλλους και τεράστια για κάποιους άλλους. Εκτιμάμε το μέγεθος της αλλαγής ανάλογα με τα δικά μας δεδομένα και τολμάμε.

4. Ενθαρρύνουμε και άλλους να πιστέψουν στον εαυτό τους και κυρίως να μη φοβούνται. Η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας

5. διαβάζουμε και έχουμε ανοιχτά μάτια και αυτιά για τη γνώση, την πληροφορία, το κάτι παραπάνω που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε.

6. δεν ξεχνάμε ποτέ την ερώτηση ‘’Μπορώ να λύσω το κάθε πρόβλημα;’’. Η απάντηση είναι όχι. Δεχόμαστε τη βοήθεια και φυσικά δε φοβόμαστε να τη ζητήσουμε.


Απαριθμώντας τι πρέπει να κάνουμε, δε σημαίνει πως αγνοούμε και όσα δεν πρέπει να κάνουμε. Βγάζουμε λοιπόν από τη ζωή μας τα εξής :


1. Τους αρνητικούς και τοξικούς ανθρώπους, εκείνους που μας αντιμετωπίζουν με αρνητισμό, με τοξικότητα ή που επιλέγουν τον στείρο πεσσιμισμό.

2. Την άπορριψη χωρίς να εκτιμούμε τις συνθήκες. Κάθε αλλαγή έχει πίσω της αιτίες, σκοπούς και κυρίως συνθήκες που μας εμφανίζεται. Δεν την απορρίπτουμε χωρίς να την εξετάσουμε.

3. Τις ίντριγκες, την τοξικότητα, την αρνητική διάθεση. Η αισιοδοξία δεν είναι δόκιμη κατάσταση για όλα και όλους. Ωστόσο, ο πραγματισμός και ο ρεαλισμός θα μας βοηθήσει να γίνουμε καλύτεροι.


Τι δεχόμαστε:

1. Τους Θετικούς ανθρώπους

2. Τη δημιουργία

3. Τη σωστή στοχοθεσία

4. Το όραμα και τον σκοπό

5. Την ευθύνη

6. Την αφοσίωση

7. Την αντισυμβατική και καινοτόμα σκέψη


Για να πετύχουμε όμως χρειαζόμαστε ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας, αποδοχή των λαθών μας αλλά και της ανάγκης βοήθειας από όλους μπορούν/θέλουν να μας βοηθήσουν και σαφώς ‘’γειωμένες’’ πράξεις, πράξεις δηλαδή που δε δείχνουν υπέρμετρο ενθουσιασμό ή έπαρση.


Εν έτη 2021 πλέον η ζωή και η πορεία όλων μας άλλαξε και το 2020 μας δίδαξε πολλά, μερικά εκ των οποίων αναφέρουμε παραπάνω. Το 2021 είναι χρονιά ορόσημο για τον καθένα, έπειτα από μια χρονιά που δίδαξε ότι το δεδομένο δεν έχει αξία χωρίς να το εκτιμάς.


12 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page