top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η νέα εποχή της στοχοθεσίας


Είμαστε σε μια εποχή που καλούμαστε να θέσουμε νέους στόχους, να ανακαθορίσουμε αυτούς που είχαμε θέσει και κυρίως να χαράξουμε μια νέα πορεία.


Το να θέτουμε όμως στόχους προϋποθέτει αρχικά μια εσωτερική διαδικασία, η οποία έχει ως αντικείμενο την αυτοαξιολογησή μας σχετικά με τις ικανότητες και τις δυνάμεις.


Αυτό όμως που σκοπεύει η αξιολόγηση αυτή είναι κατά πόσο τα χαρακτηριστικά των στόχων μας είναι ποιοτικά και κατά πόσο αυτά είναι ικανά να κάνουν τη διαφορά.


Είναι εύλογο να τεθεί η ερώτηση πώς θέτει ένας άνθρωπος συνεχώς στόχους. Αυτό αποτελεί μια συστηματική προσπάθεια και κυρίως απαιτεί ένα συνεχή σχεδιασμό και μια σταθερή πορεία.


Παρόλα αυτά, η απόδειξη της ποιότητας καθορίζεται από την κατάληξη του στόχου μας, κατά πόσο αυτός πέτυχε και κυρίως με ποιον τρόπο επηρεάζει τους ανθρώπους γύρω από εμάς.


Ο κύριος σκοπός ενός στόχου μέσα στο περιβάλλον μιας επιχείρησης ή ενός οργανισμού, είναι η αντιμετώπιση όλων εκείνων των δυσκολιών που ενδέχεται να προκύψουν.


Έτσι ο κάθε ένας από εμάς καλείται να πάρει τις αποφάσεις εκείνες που καθορίζουν μια νέα πορεία και ταυτόχρονα μας καταστούν υπεύθυνους έναντι όλων εκείνων που μας εμπιστεύονται.


Η επιτυχία ή η αποτυχία ενός στόχου προσφέρει κατά τη διάρκεια όλα εκείνα τα εφόδια και προσφέρει εκείνα τα μαθήματα για να είμαστε κάθε φορά έτοιμοι να αναλάβουμε ένα νέο εγχείρημα.


Ο στόχος, η επιτυχία, η διαδρομή προς τον στόχο οφείλει να μας δείξει την αρχική μας σκέψη και προγραμματισμό και να φανερώσει πως οι καταστάσεις έχουν τη δική τους αξία.


Μια αξία η οποία μας φέρνει μπροστά στην ολοκλήρωση κάθε φορά και ενός βήματος στην επιτυχία.

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page