top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η αποτελεσματικότητα της κυκλοφορίας εμπορευμάτων


Ο δείκτης κύκλου εργασιών εμπορευμάτων, που ονομάζεται επίσης ως αναλογία του κύκλου εργασιών απογραφής, λέει στην Διοίκηση πόσο αποτελεσματικά διακινεί τα προϊόντα. Σε γενικές γραμμές, ένα υψηλό ποσοστό είναι προτιμότερο από ένα μικρό, αλλά το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.


Αναλύοντας την αναλογία, αυτό βοηθά την Διοίκηση να καθορίσει τη ρευστότητα, να αναδείξει τα προϊόντα με τις υψηλότερες πωλήσεις και να δημιουργήσει ένα σχέδιο δράσης για την αύξηση της κυκλοφορίας του προϊόντος. Οι υπολογισμοί για να προσδιοριστεί η αναλογία του κύκλου εργασιών είναι απλοί, όπως είναι η διαδικασία ανάλυσης.


Ο υπολογισμός είναι ο εξής : προσθέστε την αξία των αποθεμάτων κατά την έναρξη της περιόδου αναφοράς και την αξία των αποθεμάτων στο τέλος της αναφοράς. Υπολογίστε τη μέση αξία των αποθεμάτων. Διαιρέστε τη μέση αξία των αποθεμάτων κατά το καθαρό ποσό των πωλήσεων, ή κατά πόσο η εταιρεία κέρδισε μετά την αφαίρεση του κόστους των κατεστραμμένων εμπορευμάτων, τις επιστροφές, τις εκπτώσεις και κλοπή. Ο αριθμός που προκύπτει είναι ο αριθμός που η εταιρεία πουλά και αντικαθιστά το σύνολο της απογραφής εντός της περιόδου αναφοράς, ή του κύκλου εργασιών.


Μια υψηλή αναλογία απογραφής δείχνει ότι η επιχείρηση κινείται αποτελεσματικά και να κάνει πωλήσεις σε επαρκή επίπεδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι θα αυξήσει τη ρευστότητα. Αν η αναλογία των εμπορευμάτων είναι πολύ υψηλή, όμως, μια εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις αλλά επίσης διατρέχει τον κίνδυνο εξάντλησης του αποθέματος πριν να είναι σε θέση να το τροφοδοτήσει.

Μια χαμηλή αναλογία του κύκλου εργασιών μπορεί να δείξει ότι η εταιρεία υπερεκτίμησε τις ανάγκες απογραφής του εμπορεύματος ή δεν κάνει επαρκείς πωλήσεις. Ένας χαμηλός λόγος εμπορευμάτων μπορεί επίσης να είναι το αποτέλεσμα της προετοιμασίας για εποχιακές πωλήσεις.


Αναλύοντας την αναλογία του κύκλου εργασιών των εμπορευμάτων αυτό απαιτεί από την Διοίκηση να εξετάσει τα στοιχεία πωλήσεων για να καθορίσει ποια εμπορεύματα κινούνται πιο γρήγορα από άλλα. Μόλις έχει οριστεί η παραγωγικότητα των αποθεμάτων, καθορίζεται η κίνηση στα εμπορεύματα. Οι επιλογές περιλαμβάνουν τις πωλήσεις, τις εκπτώσεις . Οι εταιρείες που δεν είναι σε θέση να κινήσουν απόθεμα μπορεί να είναι σε θέση να επιστρέψουν τα αγαθά στον προμηθευτή ή να τα πουλήσουν σε άλλο λιανοπωλητή. Η τελική επιλογή είναι να υπάρξει δωρεά εμπορευμάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί λήψη έκπτωσης μέσω φορολογικής δήλωσης της εταιρείας.

0 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page