top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Σεμινάριο. Λίγες σκέψεις


Η εμπειρία ενασχόλησης με την διεξαγωγή σεμιναρίων είναι μια πορεία απόδοσης και ‘’εκμάθησης ‘’ της χρησιμότητας τους και της μακροχρόνιας ωφέλειας τους. Ένα σεμινάριο είναι μια συνάντηση στην οποία οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν για ένα θέμα. Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει κάθε επιχειρηματίας είναι εάν μπορεί να δικαιολογήσει την παρουσία του προσωπικού του ή την αποστολή του σε ένα σεμινάριο.


Οι εργοδότες μερικές φορές αισθάνονται ότι δεν μπορούν να λείψουν από τον χώρο εργασίας τους και το ίδιο επίσης αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι σε περίπτωση αίτησης άδειας εφόσον έχουν όγκο εργασίας και είναι προτιμητέο να παραμείνουν στον χώρο εργασίας αντί να ακούσουν σιωπηλοί μια εισήγηση αρκετής χρονικής διάρκειας.


Η σημερινή οικονομική συγκυρία έχει επηρεάσει σαφώς τις επιχειρήσεις ως προς την επιλογή της εκπαίδευσης του προσωπικού τους και πραγματικά ο επιχειρηματίας θέλει να μάθει τον ακριβή λόγο γιατί θα πρέπει να δαπανήσει χρήματα. Ο μοναδικός τρόπος για να το να γίνει γνωστό αυτό είναι ο σκοπός του σεμιναρίου και το πώς ένα σεμινάριο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της επιχείρησής του, ειδικά όταν συζητάμε για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ο σκοπός επομένως ενός σεμιναρίου είναι αμιγώς εκπαιδευτικός και οι επιχειρηματίες αλλά και οι εργαζόμενοι αποκτούν πολύτιμες γνώσεις δια μέσω των ερωτοαπαντήσεων με τον εκάστοτε εισηγητή. Είναι σε θέση να μάθουν εξελιγμένους τρόπους οργάνωσης και διοίκησης και οικονομικής διαχείρισης, μέσω των γνώσεων που αποκτούν από εξειδικευμένα σεμινάρια, της επιχείρησής τους.


Όποιο και εάν είναι το θέμα ενός σεμιναρίου θα πρέπει η επιλογή να είναι προσεκτική διότι ένα σεμινάριο είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά την επιχείρηση σε όλους τους τομείς. Η κατάρτιση του προσωπικού αλλά και του ίδιου του επιχειρηματία είναι κομμάτι της επιχειρησιακής στρατηγικής που καλείται η επιχείρηση να ακολουθήσει μέσα από σε ένα δύσκολο οικονομικό κλίμα για τις ίδιες της επιχειρήσεις.

5 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page