top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Χρηματοδότηση - Οικονομική Πολιτική & Επιχειρήσεις


Όταν μια επιχείρησης αναπτύσσεται ραγδαία, όταν για παράδειγμα προτίθεται να επενδύσει σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό ή εξαγορά, μπορεί οι οικονομικοί πόροι της να είναι ανεπαρκής. Λίγες αναπτυσσόμενες εταιρείες είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν τα σχέδια επέκτασής τους από την ταμειακή ροή και μόνο. Θα πρέπει, συνεπώς, να εξετάσουν τη συγκέντρωση χρηματοδότησης από άλλες εξωτερικές πηγές. , δηλαδή πρέπει να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για την επίτευξη των στόχων τους.


Υπάρχουν μια σειρά από πιθανές πηγές χρηματοδότησης για την κάλυψη των αναγκών ενός ολοένα αυξανόμενου αριθμού επιχειρήσεων ή για τη χρηματοδότηση. Ένας βασικός παράγοντας για την επιλογή της πηγής της νέας χρηματοδότησης των επιχειρήσεων είναι να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ ιδίων κεφαλαίων και χρέους για να εξασφαλιστεί η δομή χρηματοδότησης που ταιριάζει στην επιχείρηση.


Οι κύριες διαφορές της σχέσης αυτής είναι ότι οι τράπεζες ζητούν πληρωμές τόκων και την αποπληρωμή του κεφαλαίου, και το να δανείσουν χρήματα θα πρέπει συνήθως να είναι εξασφαλισμένα με περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων ή των προσωπικών περιουσιακών στοιχείων των μετόχων ή / και των διευθυντών.


Σε αντίθεση, οι επενδυτές που επενδύουν σε μετοχές αναλαμβάνουν τον κίνδυνο ενώ φυσικά ωφελούνται από τη συμμετοχή στην αύξηση των επιπέδων των κερδών από την ενδεχόμενη πώληση της συμμετοχής τους. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις επιχειρηματικών κεφαλαίων θα απαιτηθούν επίσης πιο πολύπλοκες επενδύσεις (όπως προνομιούχες μετοχές ή ομολογιακό δάνειο) σε επιπλέον ποσοστό ιδίων κεφαλαίων τους.


Ο γενικός στόχος για την αύξηση της χρηματοδότησης για μια επιχείρηση είναι να αποφύγει την έκθεση της επιχείρησης στα υπερβολικά υψηλά δάνεια, αλλά χωρίς περιττή αραίωση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι ο οικονομικός κίνδυνος της εταιρείας διατηρείται στο βέλτιστο επίπεδο.


Μόλις εντοπιστεί η ανάγκη να αυξηθεί η χρηματοδότηση τότε είναι αναγκαία η προετοιμασία ενός επιχειρηματικού σχεδίου. Εάν η διοίκηση σκοπεύει να ξεκινήσει μια νέα φάση ανάπτυξης, ένα επιχειρηματικό σχέδιο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να εκφράσει τις ιδέες της, ενώ πείθει τους επενδυτές και άλλους ανθρώπους για να το υποστηρίξει. Το επιχειρηματικό σχέδιο θα πρέπει να ενημερώνεται τακτικά για να βοηθήσει στην προώθηση του σχεδιασμού.


Η οικονομική πολιτική που καλείται να εφαρμοστεί , η οποία οφείλεται στο να μην χαθεί η 4η βιομηχανική επανάσταση θα αποτελέσει την κύρια πηγή χρηματοδότησης των επιχειρήσεων. Επίσης οφείλουμε να αναφέρουμε και τον σημαντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής ένωσης που αποτελεί επίσης μια από τις κύριες πηγές επιχορηγήσεων και δανείων με ευνοϊκούς όρους. Ο σκοπός των επιχορηγήσεων είναι για να διευκολυνθεί η αγορά των περιουσιακών στοιχείων είτε με τη δημιουργία θέσεων εργασίας ή να λάβει χώρα εξειδικευμένη κατάρτιση των εργαζομένων.


Η αύξηση της χρηματοδότησης ωστόσο είναι συχνά μια πολύπλοκη διαδικασία και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας χρηματοδότησης οι οικονομικοί σύμβουλοι συχνά καλούνται να εξετάσουν τις οικονομικές πλευρές του σχεδίου. Η έκθεσή τους έχει την μορφή μιας επισκόπησης ή μιας εκτεταμένης αναθεώρησης του συστήματος διαχείρισης πληροφοριών της εταιρείας, που προβλέπει τις μεθόδους καθώς και την ακρίβειά τους. Αυτή η διαδικασία δέουσας επιμέλειας χρησιμοποιείται για να επισημανθούν τυχόν θεμελιώδη προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page