top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Ανταγωνισμός - Οικονομία & Ελεύθερη Αγορά


Στην 4η Βιομηχανική επανάσταση οι όροι της διεθνούς οικονομίας αναδιατυπώνονται, η εξέλιξη ήδη έχει κάνει την εμφάνιση της και το παρόν άρθρο επικεντρώνεται στον ρόλο του ανταγωνισμού ως παράγοντα ανοδικής πορείας και εξέλιξης της διεθνούς οικονομίας.


Ο ρόλος του ανταγωνισμού σε μια οικονομία της αγοράς είναι συχνά αυτό που κάνει αυτό το σύστημα να λειτουργεί ομαλά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ανταγωνισμός επιτρέπει περισσότερες επιλογές, βελτιώνει την ποιότητα των προϊόντων μέσω της αποτελεσματικής χρήσης των πόρων και ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη μέσω της αύξησης των επενδύσεων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αποτελέσματα του ανταγωνισμού είναι σχεδόν πάντα θετικά.


Ιδιοτέλεια είναι μία από τις βασικές πτυχές σε μια οικονομία της αγοράς. Θα επιτρέπει στα άτομα και τις επιχειρήσεις να παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με το πώς να χειριστούν το εισόδημα και να επενδύσουν επιπλέον κεφάλαια. Ο ανταγωνισμός μπορεί να επιτρέψει την επιλογή μεταξύ των προϊόντων, όνομα-σήμα.


Οι οικονομικοί πόροι κλασικά ορίζονται ως γη, εργασία και κεφάλαιο. Η χρήση αυτών των πόρων έχει ως αποτέλεσμα τα αγαθά και οι υπηρεσίες να αγοράζονται και να πωλούνται. Ένας τέταρτος οικονομικός πόρος είναι η επιχειρηματικότητα, η οποία είναι η ικανότητα ενός ατόμου να μετατρέψει την παραγωγή των οικονομικών πόρων σε μια επιτυχημένη επιχείρηση.


Ο ρόλος του ανταγωνισμού σε μια οικονομία της αγοράς επιτρέπει σε πολλά άτομα ή επιχειρήσεις την αποτελεσματική χρήση των πόρων με αποτέλεσμα να παράγουν φθηνότερα προϊόντα στην καλύτερη ποιότητα. Ο συνεχής ανταγωνισμός βελτιώνει περαιτέρω τη χρήση των πόρων της επιχείρησης και την αναγκάζει να βελτιώσει τα προϊόντα και τις λειτουργίες ή να υποστεί τις συνέπειες.


Η ανάπτυξη σε μια οικονομία της αγοράς εξαρτάται από τη χρήση του κεφαλαίου. Ο ανταγωνισμός επιτρέπει σε νέες επιχειρήσεις να ξεκινήσουν και να αυξήσουν το συνολικό όγκο παραγωγής. Όταν συμβεί αυτό, φυσικά η οικονομική ανάπτυξη είναι το αποτέλεσμα. Τα άτομα έχουν καλύτερες θέσεις εργασίας και ενδεχομένως υψηλότερα εισοδήματα, η ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες αυξάνεται, και οι εταιρείες αρχίζουν ή να αυξάνουν τον εφοδιασμό, προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Η κυκλική φύση της οικονομίας της αγοράς επιτρέπει τη μεγαλύτερη επένδυση και, στη συνέχεια, περισσότερη ανάπτυξη και παραγωγή.


Η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των οικονομιών της αγοράς εξαρτάται από την ποσότητα της ελευθερίας σε μια οικονομία της αγοράς. Νόμοι, ιδιωτική ιδιοκτησία είναι από τα πιο σημαντικά σε αυτά τα συστήματα. Όταν τα άτομα μπορούν να κρατήσουν τους πόρους ή το κεφάλαιο που κερδίζουν, η αγορά τείνει να πετύχει για πολλές χρονικές περιόδους.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page