top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Αξιολόγηση Πιστοληπτικής Ικανότητας ως Παράγοντας Οικονομικής Σταθερότητας


Η πιστοληπτική ικανότητα θεωρείται σημαντική για την πορεία της οικονομίας εξαιτίας του γεγονότος ότι παρουσιάζει την δυνατότητα δανειοδότησης και αποπληρωμής του χρέους με ομαλό ρυθμό, σε προβλεπόμενο χρόνο και με προβλεπόμενο επιτόκιο.


Η πιστοληπτική ικανότητα αφορά επίσης τις ίδιες τις επιχειρήσεις καθώς και τα φυσικά πρόσωπα, δηλαδή αφορά όλους τους συντελεστές οικονομίας και επηρεάζει σαφέστατα την κατανάλωση και την ροή κεφαλαίων.


Η πιστοληπτική ικανότητα εξαρτάται από πλήθος παραγόντων με απαρχή τις απαντήσεις που δίνονται σε καίρια ζητήματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση καθώς και τις προβλέψεις αυτής. Επίσης σε συνέχεια, επιβάλλεται ο καθορισμός των πόρων που καλύπτουν τις ανάγκες της οικονομίας, δηλαδή την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής και των επιμέρους λειτουργιών της. Επίσης, γίνεται αναφορά με ποιον τρόπο η οικονομία καλείται να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ενδεχόμενη δανειοδότηση αλλά και με ποιον τρόπο θα προσαρμόσει την ικανότητά της ώστε να αντεπεξέρχεται στα οικονομικά ζητήματα της κοινωνίας.


Σε συνέχεια η εξέταση της πιστοληπτικής ικανότητας βασίζεται στο ιστορικό της οικονομίας ή αλλιώς της οικονομικής συμπεριφοράς και διαχείρισης, καθώς και επίσης από την διοχέτευση κεφαλαίου στην αγορά και με ποιον τρόπο. Κατά συνέπεια το παραπάνω οδηγεί σε αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων, δηλαδή με ποιο τρόπο αποφέρουν κέρδη για την οικονομία ή όχι και πως τα κέρδη αξιοποιούνται σε κάθε οικονομικό κύκλο.


Σημαντικό επίσης είναι ο σκοπός της δανειοδότησης, που θα πρέπει να εκδηλώνει ενδιαφέρον για επίδειξη συνέπειας και απόκτησης μιας εύρωστης οικονομικής πορείας με εκδήλωσή της στον τομέα των επενδύσεων και της γενικότερης ανάπτυξης.

Οι δαπάνες και κυρίως οι ανελαστικές είναι εξίσου σημαντικές για την διαμόρφωση της τελικής εικόνας όσο αφορά την πιστοληπτική ικανότητα όπως επίσης και οφειλές με σημαντική εξίσωση την σχέση κεφαλαίων / δαπανών.


Κάνοντας αναφορά στα παραπάνω είναι ενδεικτικό ότι η πιστοληπτική ικανότητα της οικονομίας είναι κυρίως αποτέλεσμα της μείωσης της δανειακής δαπάνης ώστε η οικονομία να αξιολογηθεί θετικά, από αυτό προκύπτει πως η επίλυση σημαντικών οικονομικών θεμάτων θεωρείται σημαντική και βαρυσήμαντη για την πορεία της χώρας, της κοινωνίας στην Ευρώπη και στον κόσμο.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page