top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Πολιτική Πρόσληψης Υπαλλήλων - Διαδικασίες


Σε κάθε επιχείρηση υπάρχει η ανάγκη πρόσληψης νέου προσωπικού για την ομαλή λειτουργία της , η οποία ενίοτε αποτελεί και αποτέλεσμα σχεδιασμού και παραγωγής νέων προϊόντων και υπηρεσιών.


Όταν η επιχείρηση καταλήγει στο άτομα ή στα άτομα τα οποία και θα απασχολήσει σε συνέχεια ακολουθείτε μια διαδικασία που σύμφωνα με την οποία οι νέοι υπάλληλοι μπορούν να καταλάβουν τον τρόπο λειτουργίας της, των ανθρώπων που εργάζονται μέσα σε αυτή καθώς και τις αλληλεπιδράσεις τους.


Το να είναι σε θέση ο νέος υπάλληλος να κατανοήσει το επιχειρηματικό μοντέλο οφείλει να μάθει με τι ασχολείται η επιχείρηση, την φύση των πελατών και των προμηθευτών καθώς και το γενικότερο πλαίσιο του ανταγωνισμού στο οποίο η επιχείρηση κινείται και λειτουργεί. Σε συνέχεια κάθε νέος υπάλληλος πρέπει να κατανοήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της επιχείρησης και τον τρόπο παράδοσης και εκτέλεσης αυτών στους πελάτες. Επίσης, ένας νέος εργαζόμενος πρέπει να κατανοεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.


Σε συνέχεια η νέα πρόσληψη επιφέρει για τον νέο υπάλληλο την απόλυτη κατανόηση της εργασίας τους και των απαιτήσεων αυτής. Αυτό σημαίνει εξέταση της περιγραφής εργασίας, την κατανόηση των προβλημάτων, ποιες πρωτοβουλίες είναι σε εξέλιξη καθώς και ποια είναι η κατεύθυνση που η Διοίκηση επιδιώκει να δει από το κάθε τμήμα εργασίας.


Βασικό ρόλο επίσης έχει επίσης και η αλληλεπίδραση με το σύνολο των ατόμων της εταιρείας εντός και εκτός αυτής, την αναγνώριση της ιεραρχίας καθώς και την ομαλή εξέλιξη και πορεία των αλληλοεπιδράσεων για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης.


Τέλος, θεωρείται τεράστιας σημασίας η κατανόηση της κουλτούρας, των αξιών της επιχείρησης καθώς τα παραπάνω ορίζουν την συμβολή της επιχειρηματικής μονάδας στο ευρύτερο κοινωνικό και όχι μόνο περιβάλλον.


Όπως διαπιστώθηκε από τα ανωτέρω, η κάθε νέα πρόσληψη επιφέρει μια σειρά διαδικασιών που είναι και εκείνες που εν τέλει είναι σε θέση να καταστήσουν την κάθε επιχείρηση λειτουργική και να μπορεί να ανταποκρίνεται στον ανταγωνισμό.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page