top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Ανάλυση Επιχειρησιακής Στρατηγικής


Οι επιχειρήσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί και κινούνται μέσα σε ένα οικονομικό πλαίσιο το οποίο μεταβάλλεται συνεχώς  και αυτό που είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί είναι η σταθερότητα τους με εφαρμοζόμενη φορολογική συνέπεια και φορολογική στρατηγική που καλούνται να υλοποιήσουν.


Με τους ως άνω όρους αναφερόμαστε πως οι πολιτικές που καλούμαστε να εφαρμόσουμε είναι εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου και πως μέσα από αυτές είναι δυνατό να δοθούν οι καλύτερα δυνατές λύσεις σε ζητήματα όπως αναπτυξιακή πολιτική , οικονομική πολιτική και διατήρηση θέσεων εργασίας.


Σύμφωνα με τον Foster G. η ανάλυση που οφείλει κάθε επιχείρηση να κάνει θα πρέπει να οδηγεί σε συμπεράσματα όπως ποια είναι η θέση της στην αγορά, σε τι επίπεδο βρίσκεται έναντι των ανταγωνιστών, ποια είναι η δυναμικότητα του κλάδου στον οποίο ανήκει και γενικότερα ποια είναι η ικανότητα της διοίκησης ώστε να μπορεί να προσαρμόζεται στις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και στο οικονομικό περιβάλλον.


Καταλήγοντας , αυτό που είμαστε σε θέση να επισημάνουμε  είναι ότι οι αναλύσεις επιχειρησιακής στρατηγικής οδηγούν σε μια αποτίμηση της αξίας των επιχειρήσεων σύμφωνα με το τι μικτό κέρδος παρουσιάζουν, ποιο είναι το μερίδιο αγοράς τους κ.λπ..


Λόγω ωστόσο των οικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται πλέον , όλες οι επιχειρήσεις καλούνται να εξετάσουν την στρατηγική τους και να εφαρμόσουν την ανάλυση της με απώτερο όφελος την σταθερότητα τους και την ανάπτυξη τους, με εύλογα οφέλη για την ίδια την Εθνική οικονομία και την κοινωνία γενικότερα.

3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page