top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Το στοίχημα της Ελληνικής Οικονομίας


Για να λάβουμε μέρος σε μια ευρεία συζήτηση για το μέλλον και την εξέλιξη της Ελληνικής οικονομίας, αρχικά οφείλουμε να δεχτούμε και να οριοθετήσουμε τους κινδύνους που αυτή αντιμετωπίζει.


Όντως στο διεθνές περιβάλλον γίνονται ζυμώσεις για την επόμενη μέρα της παγκόσμιας οικονομίας και του διεθνούς εμπορίου με παράλληλη δημιουργία βάσεων για εξαιρετικές ευκαιρίες δίνοντας σε ένα μακρό οικονομικό περιβάλλον τη δυνατότητα αποφυγής στο μέλλον ξαφνικών και δυσάρεστων καταστάσεων.


Ωστόσο, εάν θελήσουμε να παρατηρήσουμε την πορεία του χρήματος παγκοσμίως και συγκεκριμένα την εικόνα των δεικτών σχετικά με τη χρηματοοικονομική ικανότητα των επιχειρήσεων, διακρίνουμε κατά πόσο οι επιχειρήσεις προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και κυρίως σε τι βαθμό αυτές υποστηρίζονται από τις σύγχρονες οικονομίες.


Η Ελληνική οικονομία αποτελεί μια οικονομία η οποία βασίστηκε σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, το τουριστικό. Εάν προϊόν το οποίο οδηγούσε τις εξελίξεις και σήμερα αποτελεί το αδύνατο σημείο της, κυρίως διότι δεν εξελίχθηκε.


Η λήψη των αποφάσεων για τη χώρα σε οικονομικό επίπεδο συντελεί στην αποδοχή των προκλήσεων και στην εξάλειψη των κινδύνων ή τη διόγκωσή τους ανάλογα με το αντικείμενο του οικονομικού μοντέλου που θα εφαρμοστεί.


Η επιτυχής διαχείριση του παραπάνω κινδύνου αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας από την πλευρά ότι απαιτεί ένα διαρκές εξελικτικό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον δια μέσω ευελιξίας εφαρμοσμένων πετυχημένων μοντέλων που η χώρα δεν άσκησε ποτέ.


Παράλληλα, εάν θέσουμε στρατηγικά την προσέγγιση μας στο παραπάνω, διακρίνουμε πως η χρησιμοποίηση των κατάλληλων ανθρώπων στην κατάλληλη θέση τόσο σε επιχειρηματικό και εθνικό οικονομικό επίπεδο καθιστά εφικτή την οργάνωση νέων οικονομικών υποδομών, που εντός αυτών η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα αποκτήσει νέα προσέγγιση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.


Πολλά τα στοιχήματα σήμερα, αλλά και πολλές οι πιθανότητες αποτυχίας, αυτό όμως που θα χαρακτηρίσει την επόμενη μέρα είναι η από τώρα λήψη αποτελεσματικών μέτρων και εφαρμογή πρωταρχικά εκείνων των μεθόδων που η εκτίμηση του οικονομικού κινδύνου να καταστεί εφαλτήριο για τον αποτελεσματικό έλεγχο κεντρικών αποφάσεων.


Γεώργιος Εγγλεζάκης

Owner & CEO

Plan of Business Accounting Services and Seminars

10 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page