top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Τι μας έμαθε ο Covid-19 για την επιχειρηματικότητα


Η επιχειρηματικότητα είναι ένας όρος που μπορεί ο καθένας να ορίσει ανάλογα με τον κλάδο και την δραστηριότητα του. Αυτός ο όρος όμως απέκτησε τεράστια σημασία στη χρονιά του Covid-19 διότι ανέδειξε ευκαιρίες, δυνατότητες αλλά και αδυναμίες ως προς τη γενικότερη φιλοσοφία του.


Η επιχειρηματικότητα σαν έννοια οφείλει να περικλείει δυο βασικά συστατικά για να μπορεί να αναπτύσσεται ομαλά. Το μεν πρώτο είναι να επικρατεί τάξη και το μεν δεύτερο αρμονία στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. Η αρμονία οδηγεί σε δημιουργικές αποφάσεις και κατόπιν πράξεις. Απαιτεί πνεύμα συνέπειας αλλά κυρίως περιβάλλον καινοτόμο και διαρκώς εξελισσόμενο.


Όταν αναφερόμαστε στην τάξη, θεωρείται αυτονόητο πως χωρίς κανόνες η επιχειρηματικότητα δεν μπορεί να αναπτυχθεί καθώς επίσης και πως τάξη σημαίνει σκέψεις, λύσεις και ενέργειες προς την απρόσκοπτη λειτουργία χωρίς επικίνδυνους και αρνητικά ριψοκίνδυνους πειραματισμούς.


Και τα δυο αυτά συστατικά θεωρούνται ως η απάντηση στο πώς η επιχειρηματικότητα σαν φιλοσοφία μπορεί να αναπτυχθεί στη χώρα μας, ειδικά μετά από τη δεκαετή οικονομική κρίση και ένα έτος με πολλές υγειονομικές και οικονομικές προκλήσεις.


Η επιχειρηματικότητα στο έτος της πανδημίας δοκιμάστηκε σε όλες τις χώρες του κόσμου, οδήγησε μεγάλες αλυσίδες σε πτώχευση ή σε μείωση καταστημάτων και εργατικού δυναμικού παγκοσμίως.


Το 2020 έφυγε και το 2021 ήρθε με παρακαταθήκη τη δοκιμασία των αντοχών και επιχειρηματικών δεσμών πέρα από το καθιερωμένο ως σήμερα καθορισμένο, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε όλους μας να δοκιμάσουμε τις επιχειρηματικές δυνάμεις σε νέα πλαίσιο και με καινοτόμες τεχνικές.


Το 2021 ξεκινά με την επιχειρηματικότητα στο να χαρακτηρίζεται ως μια ολιστική προσέγγιση δράσης που δεν αφήνει τις ευκαιρίες να χαθούν και εκμεταλλεύεται κάθε αλλαγή. Σίγουρα θα οδηγήσει σε βελτιώσεις, επαναπροσδιορισμούς αλλά και αφαιρέσεις, καθώς το 2020 μας έμαθε πως τίποτα δεν μπορεί να σταθεί χωρίς την προσπάθεια πρόβλεψης και προγραμματισμού του μέλλοντος.


Η δημιουργική επιχειρηματική πράξη ποιότητας είναι ένα πολυπαραγοντικό επίτευγμα που μπορεί και οδηγεί στη γέννηση ενός ζωντανού επιχειρηματικού οργανισμού. Η ποιοτική επιχειρηματικότητα αναπτύσσει αδιάκοπα την οικονομία και δημιουργεί θετικές εξελίξεις.


Ο κανόνας της επιχειρηματικότητας άλλαξε εξαιτίας της πανδημίας. Η αλλαγή αυτή επέφερε και αλλαγές στον τρόπο προγραμματισμού. Οφείλουμε να ορίζουμε τους κανόνες, αφού τους καταγράψουμε, μετά να επιμείνουμε σε εκείνες τις ενέργειες που εφόσον δεν υπάρξουν υποτάσσεται η σπουδαιότητα της επιχειρηματικότητας.


Η νέα εποχή της επιχειρηματικότητας βασίζεται στην ψηφιοποίηση και στο Inclusion. Όλοι είναι πελάτες μας αρκεί να προσφέρουμε ποιότητα, αξίες και αρχές μέσω των προϊόντων ή και των υπηρεσιών μας.


102 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page