top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Τι θεωρούμε και ποιος είναι ο σκοπός των Γενικών Εξόδων που πραγματοποιεί μια επιχείρηση


Τα γενικά έξοδα θεωρούνται απαραίτητα, δεδομένου ότι γίνονται για τη δημιουργία κέρδους μέσω των δραστηριοτήτων της επιχείρησης.


Τα γενικά έξοδα επίσης έχουν το χαρακτηριστικό να είναι σταθερά, πράγμα που μεταφράζεται ότι δεν αλλάζουν από περίοδο σε περίοδο. Παραδείγματα σταθερού γενικού κόστους είναι η απόσβεση και το ενοίκιο. Λιγότερο συχνά, τα γενικά έξοδα διαφέρουν άμεσα σε σχέση με το επίπεδο πωλήσεων ή ποικίλλουν κάπως καθώς μεταβάλλεται το επίπεδο δραστηριότητας.


Άλλος τύπος δαπανών είναι το άμεσο κόστος, το οποίο είναι το κόστος που απαιτείται για τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών, όπως τα άμεσα υλικά και η άμεση εργασία. Τα γενικά έξοδα και τα άμεσα κόστη, όταν συνδυάζονται, περιλαμβάνουν όλα τα έξοδα που πραγματοποιεί μια επιχείρηση.


Μια επιχείρηση επίσης, πρέπει να ορίσει τις τιμές των προϊόντων της σε επίπεδα που αντιστοιχούν τόσο στα γενικά έξοδα όσο και στο άμεσο κόστος. Αυτό είναι ορθό να γίνεται ώστε να παρουσιάζει κέρδος σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ωστόσο, είναι δυνατόν μια επιχείρηση να μη λάβει υπόψη της τα γενικά έξοδα όταν τιμολογεί μεμονωμένες υπηρεσίες εφάπαξ, όπου η ελάχιστη τιμή πρέπει να υπερβαίνει μόνο τα σχετικά άμεσα κόστη.


Τα γενικά έξοδα τέλος, είναι επίσης γνωστά ως έμμεσο κόστος. Ένα υποσύνολο των γενικών εξόδων είναι τα γενικά έξοδα, τα οποία είναι όλα τα γενικά έξοδα που προκύπτουν κατά τη διαδικασία κατασκευής.


Η κάθε επιχείρηση παρόλα αυτά οφείλει να τηρεί και να πραγματοποιεί εκείνα τα γενικά έξοδα που ανταποκρίνονται αποκλειστικά στην επίτευξη του σκοπού της.


7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page