top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Ο ρόλος της Βιομηχανικής ανάπτυξης στην οικονομία και στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου


Η Βιομηχανία είναι το βασικό στοιχείο για την οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας ή περιοχής. Εάν θελήσουμε να δώσουμε ένα ορισμό Βιομηχανία ονομάζουμε την παραγωγή αγαθών από πρώτες ύλες. Ωστόσο, ο ορισμός αυτός έχει αλλάξει με την πάροδο του χρόνου με τη βιομηχανία να καλύπτει πλέον ένα πολύ ευρύτερο φάσμα δραστηριοτήτων.


Παρόλα αυτά ένας αναπτυσσόμενος βιομηχανικός κλάδος είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης σε διάφορους τομείς της χώρας καθώς αυτή αναπτύσσεται.


Η εξασφάλιση σταθερής βιομηχανικής ανάπτυξης σύμφωνα με τις κατάλληλες οικονομικές πολιτικές, βοηθά τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης. Ένας καλά ωστόσο αναπτυγμένος βιομηχανικός τομέας, που καλύπτει διάφορες περιοχές είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Με μια ποικιλία από διάφορους βιομηχανικούς τομείς που στηρίζουν ο ένας από τον άλλο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν ισορροπημένο βιομηχανικό τομέα ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής ανάπτυξης.


Έτσι επιτυγχάνεται μια ισχυρή βιομηχανική βάση και ο οικονομικός προγραμματισμός επιτυγχάνει πλέον σε μεγάλο βαθμό το σκοπό του ώστε έτσι με οδηγό την βιομηχανική ανάπτυξη τα κέρδη να επανεπενδύονται σε ανάπτυξη υποδομών, με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία και την απασχόληση. Η σπουδαιότητα έγκειται στο γεγονός πως η επαναεπένδυση είναι το κύριο μέσο προσέλκυσης επενδύσεων.


Η ενθάρρυνση και η στήριξη της βιομηχανίας με τις κατάλληλες πολιτικές είναι απαραίτητη έτσι ώστε να επιτευχθεί η εξέλιξη καθώς και η εκκίνηση της οικονομίας.

Κάθε σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης πρέπει να έχει τη βιομηχανία στο επίκεντρο. Με την ενθάρρυνση και την παροχή μέσων στήριξης για τη βιομηχανία, η οικονομία θα αναπτυχθεί κάτι το οποίο με τη σειρά του ενθαρρύνει την περαιτέρω βιομηχανική ανάπτυξη με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και για το κοινωνικό σύνολο ευρύτερα.

1 Προβολή0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page