top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία


Αναμφισβήτητα έχουμε εισέλθει σε μια νέα περίοδο της παγκόσμιας οικονομίας, η οποία επιφέρει και τεράστιες αλλαγές στη δομή των επιχειρήσεων ως προς τη λειτουργία τους.


Αλλαγές που επιτάσσουν πλέον διαφορετική προσέγγιση ως προς τις αποφάσεις που επηρεάζουν τη γενικότερη απόδοση της κάθε επιχείρησης.


Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονισθεί πως η προσέγγιση αυτή δεν είναι από μόνη της πανάκεια, αλλά αντίθετα επιβάλλει εσωτερικά σε κάθε επιχείρηση ένα νέο πλαίσιο προγραμματισμού κινήσεων ώστε η υλοποίηση κάθε απόφασης να έχει θετικό αντίκτυπο.


Παρόλα αυτά, ο προσδιορισμός εκείνων των δομών που επιβάλλεται να αλλάξουν τακτική προσέγγισης και κυρίως φιλοσοφία, καθορίζεται από την εσωτερική αξιολόγησή τους.


Αξιολόγηση η οποία εντοπίζει το χάσμα πλέον που έχει δημιουργηθεί μεταξύ της νέας πραγματικότητας και των ευκαιριών που καλείται η κάθε επιχείρηση να εκμεταλλευτεί.


Θέτοντας όμως τον όρο χάσμα, δεν εννοούμε το χάσμα με την κλασική έννοια του όρου, αλλά κυρίως αυτό περιγράφεται από δυο κύρια χαρακτηριστικά. Το πρώτο είναι οι αλλαγές που συμβαίνουν στο εξωτερικό περιβάλλον και δεύτερον από το είδος και την κλίμακα των επιπτώσεων σε κάθε επιχείρηση.


Επομένως, το χάσμα αυτό μπορεί να γεφυρωθεί αν επιδιώξει η Ελληνική οικονομία εντός των τεράστιων δομικών αλλαγών της παγκόσμιας Οικονομίας, την αποτελεσματικότητα της και με ποιον ακριβώς τρόπο μπορεί να τη διοχετεύσει στις επιχειρήσεις.


Καθοριστική όμως συμβολή σε αυτό διαδραματίζει η διάγνωση παθογενειών της Οικονομίας μας καθώς και των προβλημάτων που οι δομές της γεννούν.


Ωστόσο, για να μπορούμε να κάνουμε αναφορά στην επομένη μέρα του επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος, επιβάλλεται αρχικά να απαντηθούν τα κάτωθι ερωτήματα.


Αρχικά ποια είναι σήμερα και εξακολουθούν να υφίστανται ως προβλήματα εκείνα που καθυστερούν την απόδοση των επιχειρήσεων, τη λειτουργία τους και την ανάπτυξη τους, κατόπιν να εντοπιστούν οι αιτίες που τα προκαλούν.

Σημαντικό επόμενο ερώτημα είναι τι πρέπει να αλλάξει στη φιλοσοφία της Οικονομίας και πως αυτή η νέα κατεύθυνση της θα επηρεάσει θετικά τον επιχειρηματικό κόσμο.


Και τέλος να καθοριστούν τα μέσα και οι τρόποι ώστε η αλλαγή πλεύσης της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας να λειτουργήσει αποδοτικά και κοινωνικά.


Η σημασία του στόχου της επιχειρηματικότητας σήμερα επί συνθηκών Covid-19 αποτελεί σταθερά μέτρησης ως προς την απόδοση της Ελληνικής Οικονομίας και η παράλληλη ικανότητα της ανάλυσης της κατάστασης, θα καθορίσει την τελική διαδικασία για τη λήψη οριστικών ριζοσπαστικών αλλαγών στην Οικονομία.


Αλλαγών που πλέον δημιουργούν νέους στόχους, εξωτερικούς και εσωτερικούς, ικανούς να εισάγουν τεχνικές επιχειρηματικότητας και οικονομικής φιλοσοφίας ως στρατηγική της επομένης μέρας.


Γιώργος Εγγλεζάκης

Owner & CEO

Plan Of Business Accounting Services and Seminars

32 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page