top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα. Είμαστε έτοιμοι;


Οι συνθήκες όπως αυτές που διαμορφώνονται καθημερινά λόγω της πανδημίας Covid-19, είναι λογικό να δημιουργούν εμπόδια στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία του κοινωνικού συνόλου.


Παρόλα αυτά η παρούσα συνθήκη μας παρουσιάζει ευκαιρίες επιχειρηματικής ανέλιξης και, εφόσον αναλάβουμε δράση, για την εσωτερική μας αρχικά ενδυνάμωση, η οποία και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες αυτές.


Είναι λογικό να θεωρήσουμε πως κάθε πράξη μας αντικατοπτρίζει τη θέληση μας και τα πιστεύω μας και κυρίως όλα εκείνα για τα οποία είμαστε ικανοί.


Όταν βρισκόμαστε μπροστά σε καταστάσεις που απαιτούν από εμάς ευελιξία καθώς και όλη μας τη δημιουργικότητα, ο εαυτός μας είναι εκείνος ο οποίος μας γνωρίζει τι βήματα πρέπει να ακολουθήσουμε.


Θεωρείται εύλογος ο φόβος για το άγνωστο μέλλον, ωστόσο μεγάλη σημασία έχει αυτό που θεωρούμε εμείς πραγματοποιήσιμο, μέσα από τις ενέργειες που αναλαμβάνουμε.


Σημασία σε μια δύσκολη κατάσταση είναι να διακρίνουμε τον εαυτό μας με ποιον τρόπο μέσα από αυτός μπορεί να εξελιχθεί. Να ενεργούμε σύμφωνα με την πραγματικότητα και συνάμα με σιγουριά και αυτοπεποίθηση.


Δύσκολες καταστάσεις συναντάμε καθημερινά στο περιβάλλον της επιχειρηματικότητας, σημαντικό όμως είναι να ενεργούμε με σιγουριά, η οποία σύντομα θα δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον για εμάς και την επιχείρησή μας.


Αν χρησιμοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε, τότε ανακαλύπτουμε ικανότητες που είναι ικανές αρχικά να κάνουν μια ρεαλιστική απεικόνιση, και σύμφωνα με το σήμερα να σχεδιάσουν το αύριο.


Ρεαλιστική απεικόνιση. Μια φράση η οποία καθοριστικά μας προετοιμάζει να εξετάσουμε τι μπορεί να βελτιωθεί. Σύμφωνα με την αντιμετώπιση αυτή, καλείται ο καθένας επιχειρηματίας σήμερα, να αποτυπώσει τις ανάγκες της επιχείρησης, και σύμφωνα με αυτές να δημιουργήσει ένα νέο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας.


Σύμφωνα επομένως με το παραπάνω η πραγματικότητα σήμερα οδηγεί ολοφάνερα τον επιχειρηματία να χτίσει νέα θεμέλια για τη συνέχεια της επιχείρησής του, βασισμένα σε εξελιγμένες μορφές εργασίας καθώς και τεχνολογίας.


Σημασία εδώ έχει η στρατηγική η οποία χαράζεται με γνώμονα τον ρεαλισμό. Άλλωστε το μήνυμα που έχει σταλεί οφείλει να οδηγήσει την επιχείρηση και τον επιχειρηματία σε εναλλακτική επιχειρηματικότητα.


Τι θεωρούμε όμως με αυτό; Καταργείται η παραδοσιακή επιχειρηματικότητα; Όχι, απλώς έρχεται στο προσκήνιο η Καινοτόμα επιχειρηματικότητα. Η οποία επιβάλλει μιας τελείως διαφορετική αντίληψη περί όλου του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Στρατηγική; Είναι εκείνη η οποία καθιστά τον επιχειρηματία σε κεντρικό ρυθμιστή και δίνοντας του κεντρικό ρόλο στην μετεξέλιξη της διεθνούς οικονομίας και τεχνολογίας.


Είμαστε έτοιμοι;


22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page