top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η σημασία του όρου Business Enterprise σήμερα. Οι απαιτήσεις του αύριο


Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα έχει μπροστά της μια νέα πραγματικότητα, η οποία συνοδεύεται από τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις, κοινωνικές προσαρμογές και νέους οικονομικούς όρους.


Αυτό καθιστά υποχρεωτική την αναφορά μας στην ουσία του όρου Business Enterprise, ο οποίος θα μελετηθεί στην παρούσα τοποθέτηση, ως εκείνος ο όρος που αντιπροσωπεύει πλέον το πνεύμα και τη στάση της επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και του χαρακτήρα της οικονομίας μπροστά στις ταχύτατες εξελίξεις.


Αρχικά, θεωρείται εύλογο να ειπωθεί πως οι οικονομικές σταθμίσεις είναι εκείνες οι οποίες καλούν την επιχειρηματικότητα σε αξιολόγηση του οικονομικού περιβάλλοντος, το οποίο διαμορφώνεται από κεντρικές αποφάσεις.


Το παραπάνω μας οδηγεί να παραδεχτούμε πως η οικονομία και ο τρόπος με τον οποίο αυτή χειρίζεται δημιουργούν τις βάσεις, που τοποθετούν τον επιχειρηματία και κατ’ επέκταση την επιχείρηση ως θεσμικό παράγοντα οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.


Ιδιαίτερα είναι σωστό να αναφέρουμε πως η ικανότητα της οικονομίας να αφήνει περιθώρια εξέλιξης στις επιχειρήσεις, τις οδηγεί αυτόματα σε ομαλές πολιτικές αποταμίευσης με ότι αυτό συνεπάγεται για το εθνικό Α.Ε.Π. και μεταφράζεται παράλληλα σε γενική οικονομική ανάπτυξη.


Όροι όπως επιχειρηματική οργάνωση και επιχειρηματική πρωτοβουλία καθίστανται επίκαιροι σήμερα και αυτό λόγω της αυξανόμενης ανάγκης του επιχειρηματικού κόσμου να προχωρήσει.


Οι δε παραγωγικές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες είναι εκείνες οι οποίες δημιουργούν υπεραξία στο εξαγώγιμο εθνικό οικονομικό προϊόν και μειώνουν την αβεβαιότητα καθώς είναι ικανές να μετασχηματίσουν το οικονομικό περιβάλλον.


Εκείνο όμως που καθιστά τον όρο Business enterprise ως μείζονα θεσμό είναι πως αξιολογεί ένα ολόκληρο οικονομικό σύστημα και αναφέρεται σε έννοιες όπως κέρδος, παραγωγική διαδικασία και φανερώνει τη γενικότερη οικονομική κατεύθυνση της κοινωνίας.


Η ύπαρξη επιχειρήσεων εξηγεί σε μέγιστο βαθμό το επίπεδο που επιδιώκεται σε επενδύσεις και ανάπτυξη καθώς και περιγράφει το πλαίσιο που απαιτείται σε εκπαιδευτικές μεθόδους, σε τεχνική και διοικητική οργάνωση.


Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η εξέλιξη του οικονομικού συστήματος καθώς και η εξέλιξη της αγοράς μπορούν να οδηγήσουν την κάθε επιχείρηση να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες της.


Το νέο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό τοπίο απαιτεί μια διαφορετική προσέγγιση από την παραδοσιακή όσο αφορά την έννοια της επιχειρηματικότητας. Και εφόσον επιδιώκουμε να αξιοποιήσουμε το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας οφείλουμε να δημιουργήσουμε εξελιγμένες προϋποθέσεις για αυτό.

35 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page