top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Η προστιθέμενη αξία των λογιστών εν μέσω Covid-19 για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει συνεχώς να έχουν ανταγωνιστικές προτεραιότητες και να λαμβάνουν σκληρές αποφάσεις για το πού θα διαθέσουν πολύτιμους πόρους. Σε έκτακτες συνθήκες οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά βασίζονται στην ιδιότητα του λογιστή ως οικονομικού και φορολογικού συμβούλου.

Η αξία που προέρχεται από την οικοδόμηση μιας σχέσης με τον λογιστή σε συμβουλευτική βάση όλο το χρόνο μπορεί να χρησιμεύσει έτσι ώστε να βοηθήσει την επιχείρηση να κινηθεί μέσω έκτακτων συνθηκών της οικονομίας. Με τη γνώση, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και με προοπτική συμβάλλουν στη δημιουργία ενός σχεδίου για να μπορέσει η επιχείρηση να πραγματοποιήσει όλα τα αυτά που έχει στο πλάνο της καθώς και να ανταπεξέλθει στις συνθήκες.

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων θεωρούν τον λογιστή ως το κλειδί για την επιτυχία τους. Βάσει του γεγονότος ότι οι λογιστές με τις παραπάνω ιδιότητες διαχειρίζονται καθ’ όλη την διάρκεια του φορολογικού έτους οικονομικές πληροφορίες αυτό ωθεί κάθε επιχειρηματία στην λήψη αποφάσεων και καθορισμό στρατηγικών τέτοιων που να συμβάλλουν στην διατήρηση και αύξηση της κερδοφορίας της επιχείρησης. Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι η παροχή συμβουλών που δημιουργούν μια νέα προοπτική για κάθε επιχείρηση.

Σύμφωνα με το δεδομένο ότι ο λογιστής είναι σε θέση να καθοδηγήσει την επιχείρηση σε συνάρτηση με άλλες του ίδιου κλάδου, κάθε επιχείρηση είναι σε θέση να καθορίσει εκείνες τις βέλτιστες πρακτικές ώστε να αποφύγει λάθη που ίσως κοστίσουν μακροπρόθεσμα πάντα σε σχέση με την βιωσιμότητα.

Οι επιχειρήσεις χρειάζονται πάντοτε ένα σχέδιο. Στην ερώτηση που κάνει ένας επιχειρηματίας τι απαιτείται , σε αυτό το σημείο είναι που αρχίζει η συνεργασία με Οικονομικό και Φορολογικό σύμβουλο. Εξετάζονται όλα τα δεδομένα καθώς και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον αλλά και ο κλάδος που η επιχείρηση κινείται ώστε να σχεδιάσει προσεκτικά τα βήματα της.

Με τις άνω ιδιότητες ο λογιστής με το να έχει άμεση εικόνα του φορολογικού , οικονομικού και εργασιακού τοπίου , τον καθιστά οδηγό για την επιχείρηση σε οικονομικό περιβάλλον που μεταβάλλεται.

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page