top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Νέα μοντέλα οικονομικής παρακολούθησης στη μετά Covid-19 εποχή. Οι προκλήσεις της καινοτομίας.


Σε ένα συνεχές απαιτούμενο επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο είναι ήδη γνωστό πως κλονίζεται από την πανδημία Covid-19, οι επιχειρήσεις καλούνται να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές τους και τις προσεγγίσεις τους όσο αφορά τη θέση τους στην αγορά.


Είναι εύλογο να ισχυριστεί κάποιος πως το οικονομικό περιβάλλον το οποίο διαμορφώνεται καθημερινά μέσα από αποφάσεις, εγκυκλίους και διατάξεις, προσπαθεί να εναρμονιστεί με την Πανευρωπαϊκή κρίση η οποία προκαλείται από τον Covid-19.


Παρόλα αυτά είναι θετικό το γεγονός πως γίνεται αναφορά στο εξωτερικό πως οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα νέο περιβάλλον άσκησης της δραστηριότητας τους, και αυτό ειδικά μέσω ψηφιακών εξελιγμένων τεχνολογιών.


Αυτή η συζήτηση αναπόφευκτα οδηγεί και σε εξελίξεις όλη την οικονομική και λογιστική παρακολούθηση των επιχειρήσεων, καθώς και πολύ σύντομα ίσως επιβάλλει μια νέα τελείως καινοτόμα προσέγγιση της λογιστικής.

Λόγω της πανδημίας πολλές επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να μεταφράσουν τα οικονομικά τους δεδομένα έγκαιρα, και να προσαρμοστούν μέσω ειδικής ανάλυσής τους σε έκτακτες και επώδυνες οικονομικά συνθήκες, ώστε να διασφαλιστεί η συνέχεια της λειτουργίας τους.

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που είναι σε θέση να οδηγήσει την επιχειρηματικότητα σε καινοτόμα μονοπάτια είναι η μοντελοποίηση του κύκλου ζωής της δια μέσω όλων των απρόβλεπτων καταστάσεων που καλείται συνήθως να αντιμετωπίσει.

Η παραδοσιακή λογιστική προσέγγιση αυτό δεν το προβλέπει, έτσι είναι λογικό να υποθέσουμε την εισαγωγή ενός νέου εξελιγμένου μοντέλου λογιστικής το οποίο να προβλέπει το ύψος ή την απώλεια εσόδων πριν αυτό συμβεί.

Η ανάλυση των οικονομικών δεδομένων όμως με αυτόν τον τρόπο προϋποθέτει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον το οποίο να ενισχύεται και κυρίως να παρουσιάζει σταθερή ανοδική και ποιοτική πορεία.

Η τάση της καινοτομίας στην επιχειρηματικότητα που δίνετε με ευκαιρία την πανδημία του Covid-19, κρίνει τους πάντες και κυρίως εξετάζει τον βαθμό που οι ίδιοι οι επιχειρηματίες αναπροσαρμόζουν τις τακτικές στις αγορές.

Δεν είναι παράτολμο πλέον να γίνει μια ευρεία αναφορά και συζήτηση περί μακρό-μετρήσεων οικονομικών δεδομένων και εισαγωγή μόνο εκείνων των προτύπων λογιστικής που θα επιτρέψουν την κάθε επιχείρηση να εισέλθει ομαλά στη νέα εποχή της καινοτομίας.

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας.

16 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page