top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Δεδομένα έναντι Συμπερασμάτων


Για να μπορέσει κάποιος να θεωρήσει μια κατάσταση πως εξελίσσεται σε κάτι δεδομένο, θα πρέπει αρχικά να έχει ορίσει υπό ποια οπτική γωνία αντιμετωπίζει την κάθε κατάσταση ξεχωριστά.


Στον κόσμο των επιχειρήσεων – οργανισμών και γενικότερα εντός του συνόλου μιας κοινωνίας, το δεδομένο θεωρείται ως κάτι προσωρινό, ως ένα μεταβατικό στάδιο προς μια καλύτερη συνθήκη.


Παρόλα αυτά, σε καίριους τομείς θα έπρεπε να διακρίνουμε τρεις σημαντικές φάσεις. Η πρώτη είναι η οριοθέτηση της κατάστασης, η δεύτερη είναι η μελέτη και η τρίτη πως αυτή η μελέτη μας μπορεί να προσδιορίσει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.


Είναι σίγουρο πως στο πεδίο δεδομένων και συμπερασμάτων, αυτό που τελικά επικρατεί είναι το αποτέλεσμα. Διότι μόνο το αποτέλεσμα μιλά από μόνο του.


Ο επιχειρηματικός κόσμος, ο κάθε επιχειρηματίας βρίσκεται μπροστά κάθε στιγμή σε επιλογές, οι επιλογές καθορίζονται από τα δεδομένα που προκύπτουν από την έννοια της έξωθεν πληροφορίας.


Ωστόσο, η πληροφορία σαν έννοια ουσιαστικά ενδέχεται να προκαλέσει τεράστιες αλλαγές σε μια επιχειρηματική πολιτική, να χαράξει εν ολίγοις μια τελείως διαφορετική στρατηγική προσέγγιση.


Το ερώτημα επομένως που εδώ διαφαίνεται είναι χρειάζεται ο επιχειρηματικός κόσμος μεγάλες αλλαγές με πλάνο ή βρίσκεται μπροστά σε ξαφνικές αλλαγές που μάλλον θεωρούνται ξεπερασμένες;


Η εκπαίδευση πάνω στο δεδομένο της οποιασδήποτε κατάστασης μας καθιστά ενήμερους σε ζητήματα εξελίξεων, επηρεάζουν την πορεία της επιχείρησής μας.


Οι απαιτήσεις ορίζονται τελικά από τι είδους συμπεράσματα καλούμαστε να εξάγουμε, και ως συμπεράσματα οφείλουμε να κοιτάξουμε ένα βήμα παραπέρα.


Διότι τελικά και το δεδομένο και το συμπέρασμα είναι δικό μας δημιούργημα.

4 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page