top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Γραμμάτια Πληρωτέα και μη δεδουλευμένα έσοδα


Μια υποχρέωση δημιουργείται όταν μια επιχείρηση υπογράφει για σκοπό δανεισμού κεφαλαίων ή για παράταση της περιόδου καταβολής της πιστοληπτικής της ικανότητας. Επίσης μπορεί να υπογραφεί γραμμάτιο για καθυστερημένο τιμολόγιο όταν χρειάζεται να επεκτείνει την καταβολή του ή σε αντάλλαγμα για ένα περιουσιακό στοιχείο.


Τα γραμμάτια πληρωτέα ταξινομούνται ως βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, όταν τα ποσά είναι πληρωτέα εντός ενός έτους από την ημερομηνία του ισολογισμού. Όταν το χρέος είναι μακράς διάρκειας (πληρωτέο μετά από ένα έτος), αλλά απαιτεί πληρωμή, εντός προθεσμίας δώδεκα μηνών από την ημερομηνία του ισολογισμού, το ποσό της πληρωμής έχει χαρακτηριστεί ως βραχυπρόθεσμο παθητικό στον ισολογισμό. Το μέρος του χρέους που πρέπει να καταβληθεί μετά από ένα χρόνο θα πρέπει να ταξινομηθεί ως μακροπρόθεσμη υποχρέωση.


Τα γραμμάτια πληρωτέα απαιτούν σχεδόν πάντα πληρωμές τόκων. Οι δεδουλευμένοι τόκοι δημιουργούν δαπάνη και ευθύνη. Λογιστικά διαφορετικός λογαριασμός του παθητικού χρησιμοποιείται για τους τόκους που καταβάλλονται ώστε να μπορούν να προσδιοριστούν χωριστά.


Οι προβλέψεις για μη δεδουλευμένα έσοδα αντιπροσωπεύουν ποσά που καταβάλλονται εκ των προτέρων από τον πελάτη για την ανταλλαγή αγαθών ή υπηρεσιών. Παραδείγματα μη δεδουλευμένων εσόδων είναι οι καταθέσεις, συνδρομές σε περιοδικά ή εφημερίδες που καταβάλλονται εκ των προτέρων, αεροπορικά εισιτήρια που έχουν προκαταβληθεί της πτήσης, καθώς και εισιτήρια διαρκείας για αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.


Οι προβλέψεις για μη δεδουλευμένα έσοδα ταξινομούνται ως βραχυπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις με βάση το προϊόν ή την υπηρεσία που αναμένεται να παραδοθεί στον πελάτη.


Τέλος, μια ενδεχόμενη επίσης υποχρέωση παρουσιάζεται ως μια πιθανή μελλοντική ευθύνη με βάση τις κινήσεις από την επιχείρηση. Αγωγές, εγγυήσεις προϊόντων, εγγυήσεις χρέους, είναι παραδείγματα των ενδεχόμενων υποχρεώσεων.


3 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page