top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Αποτυγχάνουμε;


Το να είσαι σταθερός σε μια περίοδο με προκλήσεις, όντως αποτελεί το ζητούμενο για τον καθένα που διατηρεί μια επιχείρηση.


Τι όμως θεωρούμε με την έννοια σταθερός; Να μην εναρμονιζόμαστε με τις εξελίξεις; Όχι, δε σημαίνει αυτό.

Σημαίνει να διατηρούμε τις ίδιες αξίες ηθικής που είναι εκείνες που σίγουρα θα μας οδηγήσουν σε ένα ασφαλές μέλλον τόσο για τους εαυτούς μας όσο και την επιχείρησή μας.


Αποτυγχάνουμε επομένως σήμερα; Είναι ένα ερώτημα που αξίζει να το μελετήσουμε πριν το απαντήσουμε.

Αποτυχία σημαίνει κατ’ ουσία να πιστεύεις, να πράττεις διαφορετικά από ότι πιστεύεις και τέλος να σκέφτεσαι τελείως διαφορετικά από όσα πράττεις.


Τι αποτέλεσμα έχει η παραπάνω αλληλουχία, είναι φανερό πως απλά χάνεται η εμπιστοσύνη και πως ήδη έχουμε αποτύχει, μπροστά σε ένα μέλλον που ήδη είναι εδώ.


Τι επιπτώσεις έχει όμως αυτή η ηθική αποτυχία; Άμεσες, και κυρίως θεωρούνται ως κινητήριες δυνάμεις να επιστρέψουμε στην ουσία και στο νόημα της εαυτού Ηθικής.


Μια επιχείρηση δε σημαίνει απλά κέρδος. Μια πορεία δε σημαίνει απλά ότι είμαι εδώ. Τίποτα δεν είναι δεδομένο και όλα μα όλα χάνονται σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου.


Αποτυγχάνουμε; Η απάντηση ίσως βρίσκεται μέσα μας.


Τι οφείλουμε να πράξουμε για να αντιστρέψουμε την πορεία της αποτυχίας, αρκεί να εξετάσουμε την ουσία της έννοιας ‘’ Αποτέλεσμα ‘’.

2 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page