top of page

Plan of Business

Financial

and Accounting Advisors

Έχουμε πρόβλημα;


Πρόβλημα. Μια λέξη η οποία πάντοτε μας βάζει σε σκέψεις να αναρωτηθούμε τι πραγματικά φταίει, ποια είναι η ουσία που το προκαλεί και ποιες λύσεις προτείνονται.


Αν αναρωτηθούμε όμως ευθύς οφείλουμε να προσδιορίσουμε εάν όντως έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα ή όχι.


Πρόβλημα όμως θεωρείται κάθε γεγονός το οποίο προκαλεί δυσαρμονία ανάμεσα σε στόχους, επιδιώξεις και αναμενόμενο αποτέλεσμα ή τελικό αποτέλεσμα.


Πώς όμως μπορούμε να εξηγήσουμε αυτή την αντίθεση; Αρχικά οφείλουμε να προσδιορίσουμε τους παράγοντες εκείνους που μας οδηγούν μπροστά σε ένα οποιοδήποτε πρόβλημα.


Ο κυριότερος είναι ακριβώς εκείνος ο οποίος μας εμποδίζει να αντιληφθούμε τις μελλοντικές συνέπειες πράξεων είτε δικών μας είτε άλλων.


Φυσικό είναι σε κανέναν να μην αρέσει να βρίσκεται διαρκώς μπροστά σε κάθε είδους προβλήματα. Έχουμε όμως αναρωτηθεί κατά πόσο η διαρκής παρουσία τους είναι και αποτέλεσμα συνθηκών οι οποίες κατ’ ουσία απαιτούν τελείως διαφορετική οπτική γωνία;


Επιδιώκουμε αρχικά την ανάπτυξη μας και αυτό θεωρείται θετικό για κάθε άνθρωπο εντός της κοινωνίας, για κάθε επιχειρηματία.


Η ανάπτυξη μας καθιστά ισχυρότερους, γνωστικότερους και ικανότερους. Κυρίως μας καθιστά υπεύθυνους μπροστά σε πρόβλημα που ενδεχόμενα δημιουργήσαμε οι ίδιοι.


Βελτίωση. Το αντίθετό της είναι η απραξία και οι λανθασμένες κινήσεις και αποφάσεις. Είναι δεδομένο πως όχι μόνο καθυστερούν την ανάπτυξή μας αλλά κυρίως τη σταματούν.


Δεν έχουμε πρόβλημα; Αυτό ασφαλώς είναι ένα ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε με ειλικρίνεια, εντιμότητα και κυρίως με ακεραιότητα.


Η επιλογή του τρόπου απάντησης καθορίζει τελικά και την πορεία λύσης του προβλήματος και μας τοποθετεί μπροστά σε μια αντιπαράθεση του καλού με το καλύτερο.

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page